Amazon ontslaat 7 medewerkers die te vaak naar het toilet moesten

Amazon ligt weer onder vuur. Zeven oud-medewerkers zeggen dat ze zijn ontslagen, omdat ze te vaak naar het toilet moesten.

De vrouwen waren zwanger en wilden daarom iets vaker naar de wc. Ook vroegen ze om iets minder lang op hun benen te hoeven staan. Binnen enkele weken nadat ze vertelden dat ze in verwachting waren, werden ze door hun managers ontslagen. De groep is een rechtszaak gestart tegen de tech-gigant, die al langer bekend staat om zijn slechte arbeidsomstandigheden.

Volgens de rechtbankdocumenten stelden alle zeven vrouwen hun managers op de hoogte van hun zwangerschap. Ze vroegen daarbij om enkele kleine aanpassingen, zoals iets meer toiletbezoek en iets minder lang achter elkaar staan. Zonder reden werden de vrouwen vlak na hun mededeling ontslagen.

“Amazon wil zoveel mogelijk producten produceren,” zegt oud-medewerker Beverly Rosales. Ze vertelde in oktober dat ze in verwachting was. In november was ze haar baan kwijt. “Ze willen alleen mensen die niets extra’s nodig hebben. Ze geven meer om de aantallen dan om de werknemers.”

Amazon zelf zegt uiteraard dat ze zwangere vrouwen niet discrimineren en toiletbezoek niet monitoren. “We zijn voor gelijke kansen op de werkvloer,” aldus een woordvoerder.

Bron(nen):   The Huffington Post