Advocaten naar de uitgang

Economie
door Admin
zaterdag, 14 maart 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
De saneringen in de internationale advocatenpraktijk gaan onverminderd voort. Nu is weer het nieuws dat bij Baker & McKenzie in Londen 85 man moeten vertrekken. Baker is een van de grootste kantoren ter wereld met meer dan 4.000 advocaten in dienst. Eerder al moesten collega’s bij de Londense vestiging het veld ruimen, en ook toen was de oorzaak: veel minder business nu de economie krimpt.
De achterblijvers moeten het trouwens doen met iets minder prettige arbeidsvoorwaarden. Salarissen worden bevroren en bonussen zullen in de meeste gevallen verdwijnen.
De aandachtige lezer van de Engelse pers stuitte de laatste maanden met grote regelmaat op berichten van befaamde advocatenkantoren in de City die mensen op straat zetten. Eerder was dit al het geval bij DLA Piper, Freshfields, Clifford Chance en Linklaters.
Onwillekeurig gaan onze gedachten hierbij uit naar de Amsterdamse Zuidas, waar genoemde bedrijven hun Nederlandse vestigingen hebben in zojuist opgetrokken spiegelpaleizen. En daar zou alles nog steeds in orde zijn? Dat is nauwelijks voor te stellen.
Bron(nen): The Times