Dient de volgende economische crisis zich aan?

Economie
door Admin
woensdag, 03 maart 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Terwijl miljoenen Amerikanen te lijden hebben onder de ernstigste crisis sinds de Grote Depressie, dient zich volgens een stel economen de volgende crisis al weer aan. Amerika raakt verstrikt in een 'doomsday cycle,' zo luidt de waarschuwing van een groep politiek ongebonden economen die bij het Roosevelt Institute werken onder leiding van Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz.
Het probleem zit bij de banken. Banken worden onder de huidige omstandigheden gedwongen het geleende geld in risicovolle ondernemingen te steken om zo het dividend op te brengen voor hun aandeelhouders en om hoge bonussen voor het management te bekostigen. En gaat dit fout, dan kloppen ze bij de overheid aan voor steun.
Het kan niet anders of banken zijn zo genoodzaakt steeds grotere risico's te nemen. Gevolg als niemand ingrijpt: "Another crisis – a bigger crisis that weakens both our financial sector and our larger economy – is more than predictable, it is inevitable."
In hun gitzwarte analyse worden de leidende politici door deze economen weggezet als incapabel. En wat gebeurt er als de volgende crisis echt doorzet? Dan krijgen we een "calamitous global collapse."
Bron(nen): ABC News