Duitse toerismecommissaris: "Mogelijk toch zomervakantie in het buitenland"

Economie
woensdag, 06 mei 2020 om 13:05
125341890
Duitsers kunnen deze zomer mogelijk toch op vakantie naar het buitenland. Zelfs Mallorca of Ibiza behoren tot de mogelijkheden, denkt de Duitse vertegenwoordiger voor toerisme, Thomas Bareiss.
De federale toerismecommissaris zegt tegen de krant Der Tagesspiegel dat mensen binnenkort weer naar het buitenland op vakantie kunnen als de corona-uitbraak onder controle blijft. Duitsland is in gesprek met andere landen over de zomervakantie, zegt hij.
Volgens Bareiss gaat het vooral om buurlanden, die met de auto bereikbaar zijn, zoals Oostenrijk, Frankrijk, Polen, België en Nederland. "Maar ik zou andere Europese landen niet uitsluiten, zoals de Balearen of de Griekse eilanden," klonk het hoopvol.
De Griekse toerismeminister Haris Theocharis vertelt aan de BBC dat zijn land plannen maakt om in stapjes weer open te gaan voor toeristen. "Reizen over de weg zal in het begin veiliger zijn dan vliegen dus die toeristen zullen we eerder zien," zegt hij.
Francina Armengol, president van de Spaanse Balearen, waaronder Mallorca en Ibiza, noemde specifiek Duits toerisme als cruciaal voor de lokale economie. Ze wil 'zo snel mogelijk reizen vanuit Duitsland herstellen', zei ze tegen het Spaanse reisbureau Europa Press.
Een groep van elf landen, waaronder Kroatië, Griekenland en Malta, riep eerder al op om te werken aan manieren om het toerisme weer op te starten. Ze hebben in eigen land het virus al langer onder controle en zijn in grote mate afhankelijk van toerisme.
De laatste dagen lijkt er een enorme omwenteling gaande. Overal in Europa worden de strenge lockdowns versoepeld. Waar vorige week nog een terrasje deze zomer voor onmogelijk werd gehouden, lijkt nu plots een vakantie in Spanje weer een optie. Hopelijk lopen we niet te hard van stapel.
Bron(nen): BBC