Een hapje eten bij Ferrari

Economie
door Admin
maandag, 05 juli 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Ieder weekend gaat een reporter van de Financial Times aan tafel met een beroemdheid en wordt een interview gedestilleerd uit deze eetbijeenkomst. Dit weekend was de FT bij Ferrari over de vloer voor een lunch met de grote man aldaar, Luca Cordero di Montezemolo.
De ontmoeting vindt plaats op Maranello, het Ferrari-hoofdkwartier. Om de verslaggever van dienst te imponeren, moet hij eerst naast een testrijder plaatsnemen en gaan ze even het circuit op. In duizingwekkende vaart wordt een rondje gereden en de uitwerking is als voorzien: diep onder de indruk van de rode monsters, kan vervolgens belet worden gekregen bij de, zoals zijn butler hem steeds noemt, 'Avvocato.' Montezemolo is nu 62 en juist teruggetreden als grote Fiat-baas. Wel blijft hij het Ferrari-imperium besturen dat voor 85 procent eigendom van Fiat is. Het vraaggesprek is zeer onderhoudend. Ferrari is eigenlijk een monster van marketing en l'Avvocato doet niet voor zijn product onder. Hij verkoopt zichzelf met enorme inzet en charme, en deinst er uiteraard niet voor terug zijn auto's aan te prijzen alsof het om een mooie vrouw gaat.
Als u dit vraaggesprek leest, waant u zich voor even in een Italiaans toneelstuk: veel woorden maar naar de betekenis ervan mag u raden.
Bron(nen): Financial Times