Een vijfde van de werkgevers gaat weer volledig terug naar kantoor

Economie
maandag, 31 mei 2021 om 9:37
welingelichtekringen header 1
Als er iets het afgelopen jaar is aangetoond, is het wel dat je geen kantoor nodig hebt om je bedrijf te laten functioneren. Toch zijn er maar weinig werkgevers die hun kantoor echt opdoeken. Sterker nog, een vijfde wil het personeel weer fulltime op de werkvloer hebben.
Volgens een peiling onder 227 werkgevers uitgevoerd door RTLZ kiest 59 procent van de werkgevers voor een hybride vorm: enkele dagen op kantoor afgewisseld met enkele dagen thuiswerken. Voor 20 procent is thuiswerken straks dus helemaal geen optie meer.
Maar wat willen werknemers zelf? Zeker de helft wil blijven thuiswerken bleek vorig jaar al uit onderzoek van Intermediair. Geen reistijd, eigen tijd indelen en betere concentratie zijn veelgenoemde redenen.
"Mensen geven aan dat ze meer uitgerust zijn en het fijn vinden dat ze bijvoorbeeld 's ochtends nog een uur kunnen sporten voor werk", zegt Annerieke Kamphuis, directeur van pr-bureau Whizpr, tegen RTL Nieuws. "Creativiteit ontstaat lastiger in een Zoom-call, maar routinewerk en een dag rustig doorwerken gaat juist weer heel goed thuis. Dat zelf kunnen indelen vinden mensen fijn."
Hoewel de meeste werknemers dus niet volledig thuis gaan werken, kun je wel spreken van een omslag. Waar eerst de meerderheid fulltime op kantoor zat, werkt nu de meerderheid deels thuis.
Bron(nen): RTL Nieuws