Het gaat nu echt veel beter met de huizenmarkt

Economie
door anpdonderdag, 10 april 2014 om 4:02
welingelichtekringen header 1
De Nederlandse woningmarkt beleefde in de laatste 3 maanden van 2013 zijn beste kwartaal sinds het uitbreken van de crisis medio 2008. Er zijn sterke aanwijzingen dat dat herstel zich in de laatste maanden heeft doorgezet en mogelijk versneld. In welke mate dat herstel zich het geval is, wordt vandaag duidelijk. Dan maakt de Nederlandse Vereniging van Makelaars NVM bekend hoe de huizenprijzen en verkopen zich hebben ontwikkeld in het eerste kwartaal van dit jaar.
Volgens het Kadaster werden er in februari, net als in januari, aanzienlijk meer woningen verkocht dan in dezelfde maanden vorig jaar. De woningverkopen schoten in die maanden met respectievelijk 27 en 42 procent omhoog. De prijzen van koopwoningen gingen in februari echter met 1,7 procent omlaag vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder. De prijsdaling was groter dan in januari, toen de woningen 0,5 procent goedkoper werden. In het vierde kwartaal van vorig jaar herstelde de prijzen volgens de NVM met 1,5 procent.
De grootste makelaarsorganisatie van Nederland signaleert al langer dat het beter gaat op de woningmarkt. De brancheorganisatie sprak onlangs zelfs van ,,voorjaar op de huizenmarkt''.