Nieuw: Bij Lidl koop je nog net eetbaar voedsel voor 25 cent

Bij Lidl zijn vanaf vandaag producten te koop die alleen op de dag zelf nog eetbaar zijn. Klanten hoeven er maar 25 cent voor te betalen. Het is een proef die start in 20 winkels in het Gooi en rond Amersfoort.

Het gaat om groente en fruit, vlees, brood en gekoelde producten. Het mes snijdt aan twee kanten: er wordt voedselverspilling tegengegaan en geld verdiend. Quirine de Weerd van Lidl: "We zijn altijd aan het kijken waar we meer kunnen verdienen, dat hoort bij ondernemen. We gaan net als onze concurrenten onze producten tot de laatste dag verkopen. Tot nu toe hielden we de dag ervoor aan. Maar we wilden wel iets anders doen dan andere supermarkten.’’

De Weerd noemt fruit als voorbeeld. "Normaal zou een netje grapefruits met één rotte erin helemaal worden afgeschreven, nu maken ze het netje open en voegen ze de grapefruits die nog wel goed zijn aan een box toe.’’ Verder zijn broden van de vorige dag tot 12 uur te koop en kost een zak met vier broodjes aan het eind van de dag nog maar 25 cent. De kans is groot dat uiteindelijk het hele land kan profiteren van de aanbiedingen.