Supersnelle e-bike razend populair bij 55-plusser

Tech, AI, auto
donderdag, 29 augustus 2019 om 9:59
welingelichtekringen header 1
De speedpedelec wordt met de dag populairder. De supersnelle elektrische fiets is vooral geliefd bij 55-plussers. De speciale e-bike kan 45 kilometer per uur waar een normaal exemplaar maar 25 km/u rijdt.
Er rijden er meer dan 17.000 rond in Nederland, 62 procent meer dan een jaar geleden. "Door de economische groei zijn er steeds meer files en is het op het spoor ook erg druk, dus zoeken mensen naar andere vervoersmiddelen en zo'n speedpedelec is dan een goed alternatief. Zeker voor de lange afstanden, omdat hij 45 kilometer per uur kan", verklaart Marjolijn Jaarsma, woordvoerder bij het CBS.
De speedpedelec is dan ook eerder een bromfiets dan een gewone fiets. Wie op de snelle e-bike rijdt is verplicht een helm te dragen en heeft een bromfietsrijbewijs nodig. Ook moet de fiets op de rijbaan of op fiets/bromfietspaden, al is de ANWB het daar niet mee eens. "Voor een groot deel van de gebruikers is het snelheidsverschil veel te groot," klink het. Dat zal echter ook gelden voor gewone fietsers, die niet graag mensen met 45 kilometer per uur zien langs razen.