Veganist sleept buren voor de rechter vanwege geur van barbecue

Een veganist in West-Australië daagde haar buren voor de rechter. Ze vond de geur van vlees en vis van de barbecue onverdraaglijk. De rechter heeft haar klachten ongegrond verklaard. Nu overweegt ze verdere juridische stappen.

Cilla Carden klaagde onder meer over kookgeuren, sigarettenrook, het geschraap van stoelen over de vloer, reflecterend licht en de geluiden van kinderen die basketballen.

Massage-therapeut Carden uit Girrawheen, ten noorden van Perth, zegt dat de aanhoudende ruzie haar beroofd heeft van haar kwaliteit van leven en beweert dat haar buren haar opzettelijk het leven zuur maken. "Ze hebben de barbecue zo neer gezet dat ik de vis ruik. Alles wat ik ruik is vis," aldus Carden tegen Nine. "Ik kan niet meer van mijn achtertuin genieten. Ik kan er niet meer lekker zitten." Ze zegt dat ze zelfs niet meer kan slapen.

De rechtszaak speelt al sinds augustus 2017. Een van de buren vertelt dat hij de barbecue al heeft verwijderd en zijn kinderen heeft verboden om nog te basketballen. "De eisen van Carden zijn onredelijk en maken dat de buren niet meer van hun woning kunnen genieten op een acceptabele manier," aldus een andere buur.

Afgelopen maand gaf rechter Peter Quinlan van het hooggerechtshof de buren gelijk. Hij adviseert alle partijen 'om hun energie voortaan te richten op het vinden van een oplossing voor hun verschillen'.

Bron(nen):   The Guardian