Vooral baby’s en peuters veel gezonder door coronacrisis

We dammen niet alleen het coronavirus in nu we ons aan de maatregelen houden, ook andere virussen krijgen weinig kans om zich te verspreiden. Daardoor zijn er veel minder infectieziekten dan normaal. Vooral baby's en peuters hebben daar voordeel van.

Na week elf, het moment dat de scholen dicht gingen, daalde het aantal infectieziektes spectaculair, blijkt uit cijfers van kennisinstituut Nivel. Het aantal gevallen van buikgriep halveerde ten opzichte van andere jaren. Bij kinderen onder de vier bedroeg die daling zelfs 70 tot 80 procent. Het aantal oorontstekingen liep terug van 500 naar 100 gevallen per 100.000 peuters per week. .

Tenslotte lag ook het aantal longontstekingen veel lager, vooral bij peuters en 65-plussers. Het aantal patiënten was de afgelopen periode slechts een derde van het normale aantal. Christian Hoebe, hoogleraar sociale geneeskunde in Maastricht verklaart in het AD: "De maatregelen hebben gewoon effect, niet alleen bij corona. Je ziet ook dat we een relatief kleine influenza-epidemie gehad hebben.”

Bron(nen):   AD