Twitter woedend op Wilders: niet Fatima, maar Ingrid was gisteren aan het feesten in Den Haag

Twitter weet wel raad met racistische partijleiders. Zeker als het zo makkelijk gaat als vandaag, want het waren niet Mohammed en Fatima die gisteren in het Haagse café Luden aan het feesten waren, maar Henk en Ingrid, of eerder nog Anne-fleur en Arnaud.

Onder de hashtag #fatima regent het boze reacties op een eerder bericht van Geert Wilders over de overwegend niet-westerse migratie-achtergrond van veel coronapatiënten in de Randstedelijke ziekenhuizen.

"Dus behandelingen en operaties van Henk en Ingrid met kanker, hartfalen of andere ziektes worden weer uitgesteld, omdat de ic’s vooral bezet worden door Mohammed en Fatima die onze taal niet spreken en lak hebben aan de regels? Zijn dat de feiten @MinPres Rutte?” schreef de PVV-leider in een typisch Wilderiaanse tweet.

Tot groot ongenoegen van de Tweede Kamer. PvdA-voorman Lodewijk Asscher stelde: „Dat je over de rug van mensen die op de intensive care liggen nog verdeeldheid probeert te zaaien. Racistische drek. Elke dag werken Henk, Ingrid, Mohammed en Fatima zich een slag in de rondte in onze ziekenhuizen. Voor álle patiënten.”

Op de laatste avond dat de horeca open mocht, lapten mensen op het Plein in Den Haag nog één keer de regels aan hun laars. En dat zag Twitter ook. Iemand schrijft: 'Kijk Geert Wilders, waar blijf je nou met je argumenten dat Mohammed en Fatima lak hebben aan onze regels waardoor de operatie van Henk en Ingrid wordt uitgesteld?' Een ander schrijft: 'Ik zie ze niet maar jij bent altijd zo goed in het spotten van elke Fatima en Mohammed, help je even mee?'