Helmut Schmidt: Eurocrisis kan leiden naar de apocalyps

Helmut Schmidt (91) maakt zich in Das Handelsblatt buitengewoon druk over de lakse wijze waarop de leiders omspringen met de eurocrisis. Volgens hem wordt nog altijd sterk onderschat wat er op het spel staat en wat er gebeurt als echt het misgaat. Europa en de Duitsers moeten ophouden vanuit het nationale belang te denken en handelen, vindt Schmidt. Er is maar een oplossing en die luidt: het samen doen en samen sterker worden. Het alternatief is de apocalyps

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  OH, het verlangen naar zulke politici van statuur, hoog begaafd, geniaal in beslissingen nemen, boeken lezen,schrijven van boeken en uitgebreide essays in kranten, naar muziek luisteren en niet laf te zijn door: “Neen” tegen het gepeupel te zeggen.
  Zullen ze ooit nog komen?
  Hollande? Een van de vrouwen “avec un barbe”, of te wel we krijgen er een “sik” van, zou ook leuk zijn. Overigens heeft u De Heer KOK ooit zien lezen, moeilijk met zo’n opleiding in het toenmalige Nijenrode, een soort mulo voor een bedrijfsopleiding voor mensen met weinig introspectie.
  wij, het gepeupel willen weer ” wijze” beschaafde en intelligente vrouwen en mannen.

 2. Bart Matthesius

  Er zijn altijd al ‘wij-zij’ denkers geweest. Als het aan hun had gelegen hadden we elkaar nog steeds met knuppels de hersens in geslagen. Dus er is nog hoop.

 3. henkwiersma

  Liever de apocalyps dan slaaf te zijn voor het grootkapitaal en de knoflooklanden ofwel zoals men tijdens de 2e wereldoorlog op Nederlandse muren schreef “Liever dood dan slaaf”.

Reacties niet toegestaan