Noord-Korea steelt 2 miljard en vuurt weer raketten af

Noord-Korea heeft ongeveer 2 miljard dollar gestolen met cyberaanvallen.Dat schrijft de VN in een rapport,dat in handen is van persbureau Reuters.Het land heeft banken en beurzen aangevallen en hun cryptovaluta gestolen.Het geld zou worden gebruikt voor het wapenprogramma. De acties waren van hoog niveau en moeilijk te stoppen.De diefstallen waren moeilijk te achterhalen omdat het geld direct online werd witgewassen. Noord-Korea heeft volgens de VN zijn wapenarsenaal uitgebreid.

Noord-Korea heeft dinsdag ook weer twee projectielen afgevuurd. De raketten kwamen terecht in de Japanse Zee. Dat heeft de Zuid-Koreaanse krijgsmacht bekendgemaakt.

De lancering lijkt een reactie op de gezamenlijke militaire oefeningen van Zuid-Korea en de Verenigde Staten waar Noord-Korea tegen protesteert.

De afgelopen dagen heeft Noord-Korea ook al raketten afgevuurd. Het Amerikaanse ministerie van Defensie zegt dat het de situatie nauwlettend volgt.

De Amerikaanse president Donald Trump zegt zich geen zorgen te maken over de tests. Noord-Korea liet eerder al weten dat deze tests de afspraken met de Verenigde Staten niet schaden.