Heel veel ongelukken door gladheid

Geen categorie
maandag, 02 december 2019 om 9:58
hh 86673463
Door gladheid zijn in grote delen van het land ongelukken gebeurd. De hulpdiensten melden diverse ongelukken en valpartijen in het noorden van het land. Vooral op de wat meer rustige wegen is het verraderlijk rijden. Op de A20 ter hoogte van Rotterdam-Crooswijk in de richting van Hoek van Holland zijn vijf auto's op elkaar gereden. Ook elders in de regio Rotterdam zijn tientallen ongelukken gebeurd. Daarbij is volgens de regionale omroep Rijnmond ook een aantal auto's in het water terechtgekomen.
Volgens Rijkswaterstaat speelt de gladheid alleen een rol op lokale wegen. "Op de rijkswegen in Nederland is de temperatuur boven de nul graden en dat betekent dat ze niet glad kunnen zijn", zegt een woordvoerder. Bovendien is vannacht ook preventief gestrooid.
Nog altijd is het in diverse delen van het land glad, vooral in het midden en zuiden. Voor Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant heeft het KNMI waarschuwingscode geel ingesteld. De ANWB waarschuwt ook voor gladheid in Limburg.
Bron(nen): Nos Radio Rijnmond