Johan Derksen wil niet zonder Wilfried Genee

Geen categorie
zondag, 15 augustus 2021 om 12:51
anp 401308509
In de laatste week van deze sportzomer scoorde het praatprogramma van Johan Derksen c.s. veel beter dan in de weken daarvoor. Saillant detail: de top dagen waren uitzendingen gepresenteerd door Helene Hendriksen. Vaste presentator Wilfred Genee was wegens droeve familieomstandigheden afwezig. Zijn moeder viel van de trap en zijn vader schrok daar zo van dat hij een fataal hartinfarct kreeg. En dus had Hélène ruimte om te scoren. Is zij beter?
Johan Derksen reageert daar nu op bij Telegraaf TV. Het is volgens hem onzin dat de kijkcijferrecords aan Hélène te danken zijn. “Wij zijn er gaan zitten en niemand wist dat we daar zaten en we hebben het lang samen opgebouwd. Wilfred heeft geloof ik 88 of 87 uitzendingen gedaan.”
Wilfred heeft het opgebouwd, zegt hij. “Hélène kwam in een opgemaakt bedje, heeft het fantastisch gedaan, maar het hitserige gedrag ten opzichte van Hélène dat ze het zo fantastisch gedaan had, dat zíj voor de kijkcijfers zorgde…”
Dat is volgens Johan enorme onzin. “Nee, Hélène was een heel onervaren presentator en die hebben we er met z’n allen doorgetrokken, dat ze zich lekker op haar gemak voelde. Ze heeft het fantastisch gedaan, maar Wilfred heeft de basis gelegd en alles opgebouwd.”