Zo voelt het om door de bliksem te worden getroffen

Blikseminslag bij mensen komt niet veel voor. De kans dat je door de bliksem wordt getroffen is één op de miljoen. Verrassend is nog dat een groot deel van de getroffenen een blikseminslag overleeft. De overlevenden krijgen vaak te maken met bizarre en ongemakkelijke verschijnselen, want een inslag kan schade veroorzaken aan iedere zenuw en orgaan in het lichaam. In Denver 5380 magazine beschrijven 3 overlevenden hun ervaringen.

-Phil Broscovak werd geëlektrocuteerd tijdens een klimavontuur. Hij omschrijft de pijn als ‘alsof je van binnen en buiten wordt gestoken door 10.000 wespen’. Zijn zenuwstelsel is aangetast. Hij kreeg last van stemmingswisselingen en slapeloosheid. Op sommige dagen kan hij niet praten of schrijven.

– Brock Nevill wandelde door het bos toen een boom, waar hij tegenaan leunde, werd getroffen door de bliksem. Hij kreeg een hartstilstand, maar werd succesvol gereanimeerd. De toen 15-jarige Nevill lag 3 maanden op bed en herinnert zich niks meer. Nu is hij 21 en vrijwel hersteld, maar sinds het voorval allergisch voor metaal.

– Betsy Smith raakte buiten bewustzijn toen zij werd getroffen door een bliksemschicht. Hoe het voelde? ‘Ik was er van overtuigd dat mijn lichaam vloeibaar was geworden’. Ze was 45 minuten bewusteloos en haar linkerarm was ernstig verbrand. Eén van haar vingers moest worden geamputeerd.

Lees hier de volledige verhalen.

 

Bron(nen):   Business Insider  Denver 5280 magazine