9 zomerse snacks die stiekem boordevol calorieën zitten

Van lijstjes krijgen we bij wel.nl gelukkig nooit genoeg, ditmaal zijn de stiekeme dikmakertjes aan de beurt. Frisse zomersnacks waar eigenlijk toch een stuk meer calorieën in zitten dan vaak gedacht wordt. Hieronder een overzicht met 9 lekkere zomersnacks die je misschien toch beter kan laten staan:
 • Kokosnoot Elke 100 gram kokosnoot bevat maar liefst 338 calorieën. Ook cocktails met kokosnoot, zoals de Pina Colada, zitten boordevol calorieën.
 • Fruitsmoothies Dat ze heel gezond zijn valt niet te betwijfelen, maar er zitten vaak toch meer calorieën in dan je denkt. Een glas bevat al snel 150 calorieën.
 • Bananen Een banaan is goed voor 123 calorieën, ook deze kun je dus beter laten staan als je deze zomer op de lijn let.
 • Restaurantslaatjes Mensen die op de lijn letten bestellen in restaurants vaak een slaatje, maar deze zijn vaak helemaal niet zo gezond. Ze zitten boordevol oliën en allerlei sausjes om het slaatje op smaak te brengen en daardoor vol calorieën.
 • Milkshake Een glas vanillemilkshake bevat maar liefst 350 calorieën, misschien toch even twee keer nadenken de volgende keer.
 • Meloen Een van de meeste populaire snacks tijdens de zomer, maar 6 kleine stukjes meloen zijn al goed voor 200 calorieën. Watermeloen is echter een gezond alternatief met weinig calorieën.
 • Avocado Nog zo’n zomerse fruitsoort is de avocado, maar 125 gram bevat toch alweer 200 calorieën.
 • Knoflookbrood Dit is bij de meeste BBQ-feestjes te vinden, maar probeer toch te wachten tot de gegrilde maaltijd klaar is. Vier stukjes knoflookbrood zijn goed voor ongeveer 200 calorieën, die je even snel naar binnen werkt.
 • Tacochips Ook een lekkere snack voor in de zomer, tacochips met salsasaus. Maar een handje chips is al goed voor 80 calorieën.

Bron(nen):   Het Nieuwsblad      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  Dat zijn dan amateursmoothies. De smoothies die ik maak benaderen eerder het driedubbele. Maar dat is dan ook een compleet ontbijt in één glas.

 2. bierneus

  23 kilo afgevallen door elke keer dat ik wou snacken een banaan te eten.

 3. snorkel

  Zijn er serieus nog mensen die geloven dat afvallen enkel en alleen met caloriëntellen te maken heeft? Je kunt veel beter kijken naar voeding met natuurlijke vetten en suikers die je lichaam gemakkelijk kan verteren, en brood en fabrieksvoedsel laten staan (onafhankelijk van hoe groot er “0 caloriën” op de verpakking staat). Daarnaast een beetje actief zijn. Is goedkoper dan dieetvoedsel, gezonder én beter voor de lijn.

 4. Loobs

  Meloenenverhaal is onzin! Suiker- en netmeloen heeft 35 kcal per 100 gram, juist veel minder dan watermeloen, dat is 110 kcal. En is verder ontzettend gezond. Net als die avocado, ja, calorierijk, maar dat is niet altijd verkeerd: je kunt je de hele dag volstoppen met light snacks en kleine worteltjes, om hetzelfde voldane gevoel te bereiken met een avocado. Het is maar waar je je op blind staart.

  • JOHNN

   Gelijk heb je, calorieën zijn toch ook onontbeerlijk om de 24 uur van een zomerdag door te komen, alleen niet teveel. meloen is een heel wat betere keus als dessert dan smoothies en andere zoete melk en suikerrijke hapjes/drankjes. Je kunt natuurlijk ook voornamelijk water drinken, 0 cal. voor een anorexia figuur.

   (in antwoord op Loobs)
 5. JOHNN

  Het beste advies voor de zomer/vakantie periode is toch: tank je pens niet vol met bier. Dat is pas een dikmaker.

Reacties niet toegestaan