Yoghurt doet iets

Yoghurt eten is gezond. Goede yoghurt zit vol met pro-biotica en vult daarmee de darmflora aan. Handig voor na een anti-bioticakuurtje. Maar naar nu blijkt, komen die darmbacteriën ook in onze hersenen terecht. Wat ze daar exact uitvoeren is nog niet duidelijk. Wel claimen onderzoekers een relatie tussen denken, darmflora en yoghurt ontdekt te hebben. Tijdens hersenscans van yoghurt etende vrouwen bleek dat het cognitieve deel van de hersenen actiever was als de vrouwen ondertussen geen taak hoefden te verrichten en dus in ruste waren. Maar bij een scan tijdens een opdracht noteerden ze bij de vrouwen een vermindering van activiteit in het hersendeel dat lichaamssensaties reguleert. Dit uiteraard afgezet tegen andere groepen vrouwen die nepzuivel moesten eten of juist niets. Meer denken, minder voelen door yoghurt. Meer onderzoek volgt.

Bron(nen):   Popscu      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Templein

  Ik weet niet hoe het nu is, maar jaren geleden werd patienten aangeraden om na een chemokuur yoghurt te eten, daardoor verminderde de pijn en misselijkheid.

  Alsof grootmoeders recepten nu wetenschappelijk worden onderbouwd.

 2. Prikker

  Klopt, ik wordt er winderig van.

 3. Vogelbeest

  Als “gewone” yoghurt nog echt yoghurt was hadden hadden drankjes en potjes als actimel, activia en yakult geen bestaansreden gehad. Helaas is een “gewoon” pak yoghurt helemaal geen yoghurt meer, maar chemisch aangezuurde en verdikte melk.
  Wie echt yoghurt wil eten moet op zoek in het bio-vak en heel goed kleine lettertjes lezen.

  Ik kweek zelf al een jaren yoghurt voor het hele gezin (google op yoghurtbloempjes of kefir). 2x in de week een flinke dosis zelfgekweekte pro-biotica. Fantastisch na antibiotica. Voedselintoleranties verdwijnen, allergieën verminderen, nooit problemen met de darmtransit, heerlijk voor de spijsvertering en het welbevinden.

Reacties niet toegestaan