‘Vruchtensap drinken is de snelste manier om aan te komen’

Als je denkt dat je goed bezig bent voor je lijn door veel vruchtensappen te drinken dan zit je er helemaal naast. Vruchtensappen bevatten behoorlijk wat calorieën  minstens 100, je hebt een glas zo op, een minuut misschien, en het vult bijna helemaal niet: je hebt nog net zo'n trek als voor je het glas dronk. 100 calorieën of meer in een minuut. Dat haalt bijna geen ander voedingsmiddel. Omdat er geen of amper vezels in vruchtensap zit worden de suikers vrijwel onmiddellijk in je lichaam opgenomen. Dat is ook niet goed. En dan zijn er nog die andere pure dingen, die puur zijn, en dus goed zouden zijn. Bruin brood met natuurwinkel honing, of olijfolie. Allemaal goed bedoeld, maar je wordt er dik van. Een theelepel olijfolie is 50 calorieën. Ook als het heel goede olijfolie is. Ook 'vetarme' koekjes zijn een slecht idee. In plaats van vruchtensap kan je volgens een diëtiste in de Daily Mail 's morgen beter een ei eten. Dat vult, dat levert voedingsstoffen en helpt je de dag doorkomen. En fruit is uiteraard goed, maar dan beter de hele vrucht. Dat levert meer voedingsstoffen en 'vult' ook meer.

Bron(nen):   Daily Mail      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Mo Meta

  Volgens “een diëtiste”. Iedereen kan diëtist zijn, het is geen beschermd beroep en zorgt helaas voor dit soort foutieve artikelen. Dik worden heeft niet zo heel erg veel met het voedsel te maken als met de hoeveelheid. Een ijsje is niet per definitie slecht. Elke dag een ijsje wel. Een bord pasta is niet per definitie slecht, elke dag een bord pasta wel. Het gaat om frequentie en hoeveelheid.

  • Nathalie

   Volgens mij staat er ook wen woord VEEL in het artikel. Dus je dat veel neemt. Uiteindelijk ben je het artikel min of meer aan het herhalen Mo.

   (in antwoord op Mo Meta)
   • Mo Meta

    Alleen in de eerste zin staat veel. Daarna gaat het over wat je niet moet eten en waar je het mee kan vervangen.

    (in antwoord op Nathalie)
 2. drsdre

  “En fruit is uiteraard goed, maar dan beter de hel vrucht.”
  Zo is het in de Bijbel toch ook begonnen, nietwaar Eva? 😉

 3. KOKUSMAKREEL

  Idiaal voor meerdaagse non stop doorhaal festivals in duitsland (want hier mag dat niet)
  Ik ga er keihard op, maar ook op kiwi’s, bananen (niet hoeven kakken is een pre http://www.youtube.com/watch?v=eI0FXQ92ROI) en doosjes druiven.

 4. Sievert Schreiber

  Leuk stukje maar door de raar lopende zinnen met ontbrekende letters, kommas en punten komt het toch wat slordig over.

 5. disqus_cDEBEY6Kl8

  Je moet net zo bezuinigen als Mark Rutte, kijk maar eens hoe mager de man is.

Reacties niet toegestaan