Frisdrank gelinkt aan gedragsproblemen jonge kinderen

Eerder al is de consumptie van frisdrank in verband gebracht met agressie, depressie en zelfmoordgedachten bij adolescenten. Nu wordt de suikerrijke drank ook gerelateerd aan gedragsproblemen bij jonge kinderen.
Een onderzoeksteam van onder andere de Harvard School of Public Health toonde aan dat er een verband is tussen het drinken van frisdrank en agressie, concentratieproblemen en afkickverschijnselen bij vijf jaar oude kinderen. Één van de onderzoekers: 'We ontdekten dat bij elk extra frisdrankje per dag, agressief gedrag bij jonge kinderen toeneemt.'
Kinderen die vier of meer drankjes per dag namen, hadden ruim twee keer zo vaak de neiging om dingen van anderen kapot te maken, in vechtpartijen te belanden en mensen aan te vallen. Ze hadden ook meer concentratieproblemen dan kinderen die geen frisdrank dronken. Er is voor tal van factoren gecorrigeerd, zoals sociodemografische kenmerken, maar ook depressie van moeder, gevangenschap van vader en huiselijk geweld.
Hoewel de aard van het verband nog niet geheel duidelijk is, zou het beperken van de frisdrankcomsumptie van kinderen gedragsproblemen kunnen verminderen.

Bron(nen):   Science Daily      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Heldoppantoffels

    Ik voel mij als volwassen vent soms al een beetje raar als ik een paar glazen cola heb gedronken, dus dat effect op een kind zal inderdaad nog een stuk groter zijn.

  2. Anna

    Natuurlijk , geef er maar weer een draai aan , net als coke dealen , door kinderen tussen 11 en 16 , oh nee dat komt dan weer door armoede , ouders hebben nooit van opvoeden gehoord waarschijnlijk .

Reacties niet toegestaan