Doorbaak bij strijd tegen Alzheimer – bij muizen werkt het

Muizen die zo waren bewerkt dat ze een hersenaandoening hadden die lijkt op Alzheimer bleven gezond als het een stof werd toegediend die de Universiteit van Leicester ontwikkelde. Muizen die de stof niet kregen toegediend kregen geheugenverlies, takelden af en gingen tenslotte dood, muizen die de stof wel kregen bleven kerngezond. Hoogleraar moleculaire neurobiologie Roger Morris, van King's College London, sprak tegenover de BBC van een 'historisch keerpunt in de zoektocht naar een alzheimermedicijn'. De generatie medicijnen die nu wordt gebruikt probeert het proces van aftakeling als gevolg van Alzheimer te remmen. Dit medicijn grijpt fundamenteel in op het proces dat de afbraak van hersencellen veroorzaakt. Gewaarschuwd wordt voor te veel optimisme: het zal nog vele jaren duren voor de doorbraak leidt tot medicijnen die geschikt zijn voor mensen

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Captain Caveman

    “Gewaarschuwd wordt voor te veel optimisme: het zal nog vele jaren duren voor de doorbraak leidt tot medicijnen die geschikt zijn voor mensen”
    Ach, dat zijn we dan al weer vergeten…

  2. Cornelis Berend

    Nou ik zou maar een beetje uitkijken met dit soort berichten. Ik schat dat u toch wel een aantal mensen voor een seconde of 15 hoop heeft gegeven. Wat is de zin daarvan?

Reacties niet toegestaan