Italiaanse man probeert vaccinatie te vermijden door neparm te gebruiken

Een Italiaanse man wilde geen prik, maar wel een coronapas om naar zijn werk te kunnen. Daarom verscheen hij bij zijn vaccinatie met een kunstarm.

De vijftiger arriveerde voor zijn inenting met een siliconenmal om zijn echte arm heen. Maar de verpleegster die de prik zou zetten liet zich niet voor de gek houden en gaf de man aan bij de politie.

De zorgmedewerker vertelde in lokale media dat de huid van de bedrieger rubberachtig en koud aanvoelde. Ook was de kleur 'te licht'. Nadat de man door de mand viel, probeerde hij de verpleegkundige ervan te overtuigen een oogje toe te knijpen, schrijft Italiaanse krant La Repubblica. Maar dat deed ze niet.

"Dit geval is lachwekkend, als het niet zo erg zou zijn," aldus Albert Cirio, hoofd van de regionale overheid in Piëmont op Facebook. Hij noemde de actie "onacceptabel gezien de opofferingen die de hele gemeenschap tijdens de pandemie heeft gedaan, in termen van mensenlevens, economische en sociale kosten."

De man was naar verluidt een zorgmedewerker die geschorst is, omdat hij niet is gevaccineerd. De coronaprik is in Italië verplicht voor iedereen die in de zorg werkt.

La Repubblica vermoedt dat het incident niet uniek is, wijzend op een bericht op sociale media dat mogelijk door de man is geplaatst. Daarin wordt melding gemaakt van een siliconen bodysuit voor mannen inclusief arm en nek, die op Amazon te koop is voor 488 euro.

"Als ik hiermee ga, zullen ze dat dan merken? Misschien doe ik onder het siliconenpak nog wat extra kleren om te voorkomen dat de naald mijn echte arm bereikt," klinkt het op Twitter.

Sinds augustus moeten Italianen een 'groene pas' hebben, met bewijs van inenting, genezing of een negatieve test om toegang te krijgen tot treinstations, bioscopen, restaurants en zwembaden. Maar vanaf maandag geldt dat een negatieve test niet meer voldoende is.

Bron(nen):   BBC News