7 dingen die gelukkige mensen iedere dag doen

Geluk heb je voor een groot deel niet in de hand. Bijna de helft van je geluk wordt bepaald door genetica. De ene mens is van nature talentvoller in gelukkig zijn dan de andere mens. Nog eens 40 procent wordt bepaald door externe gebeurtenissen. Of je kanker krijgt of niet heb je niet in de hand, of je in een vredig land leeft ook amper.

Maar 12 procent van je geluk kun je volgens wetenschappelijk onderzoek wel zelf beïnvloeden. Volgens datzelfde onderzoek zijn er 7 dingen die wezenlijk bijdragen.

1. Gelukkig mensen doen iets aan sport. Dat hoeft niet veel te zijn: als je zeven minuten jezelf lichamelijk inspant komen er al voldoende endorfinen vrij om een beetje gelukkiger te worden.

2. Gelukkige mensen brengen minstens 20 minuten per dag buiten door.

3. Voor gelukkige mensen is hun gezin heel belangrijk.

4. Gelukkige mensen maken tijd voor hun vrienden.

5. Gelukkige mensen ontlenen een gevoel van nut en waarde aan hun werk.

6. Gelukkige mensen dragen iets bij aan het welzijn van de gemeenschap. Als mantelzorger, vrijwilliger, donateur.

7. Gelukkige mensen zorgen dat ze voldoende slaap krijgen.

Bron(nen):   Time      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Karl Ruprecht Kroenen

  Jaaaaa!!

  Ik ben een gelukkig mens…

 2. vanhetgoor

  1) ik doe niet aan sport. 2) daklozen zijn vaak 12 uur per dag in de buitenlucht. 3) ik heb geen gezin. 4) tijd maken? 5) Ik heb geen werk. 6) Laat de gemeenschap maar eens wat terug doen! 7) Slaap krijg je genoeg als je dood bent.

  Men kan zichzelf heel makkelijk voor de gek houden en dingen doen die een gelukzalig gevoel geven, werken voor zielepootjes dan gaat men zich zelf heel erg makkelijk gelukkig voelen, namelijk gelukkiger dan die ander die het minder getroffen heeft. Mar dit is geen echt geluk, dit is relatief geluk, men vergelijkt zich met iemand die men uitgekozen heeft, omdat die geen geluk heeft. Dit is geen echt geluk, net als dit lijstje ook zomaar in elkaar is geflanst.

  Om gelukkig te worden omringt men zich met lelijke mensen die dom zijn, in vergelijking is men dan intelligent en knap. Als er dan nog mensen worden gezocht die het maatschappelijk niet zo getroffen hebben, drank en/of drugs dan zit men helemaal goed. Het geluk kan niet meer stuk. Iedereen die ongelukkig is raad ik aan om te gaan werken met terminale uitgeprocedeerde asielzoekers die wegens draaideur criminele zaken verslaafd zijn geraakt. Dan kan men zijn geluk niet meer op.

  Een belangrijk punt staat niet in de lijst, het bewust werken aan het het wegwerken van materialistische gevoelens. De Boeddha weet dat beter te zeggen, maar veel verdriet komt voort uit onvervulbare wensen naar bezit, en dat staat het geluk in de weg. Dat is zinvoller dan veel slaap krijgen.

  • Karl Ruprecht Kroenen

   Maar..ben je nu een gelukkig mens of niet?

   (in antwoord op vanhetgoor)
   • vanhetgoor

    Nou, reken maar! Ik ben volmaakt gelukkig. Nu nog genezen van mijn materialisme en dan ben ik volmaakt. Ik heb pieken en dalen gehad, maar altijd intens geleefd. Uit de grond van mijn hart kan ik zeggen, het leven dat is elke dag feest.

    (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
  • Kopje thee

   Haha, heerlijke repliek!

   (in antwoord op vanhetgoor)
 3. Vogelbeest

  Punt 6. Ik betaal enorme hoeveelheden belasting. Dat wordt uit mijn naam uitgegeven met de beste bedoelingen.

Reacties niet toegestaan