De 5 pijnlijkste manieren om dood te gaan

Wat is de pijnlijkste manier om te sterven? Marie France zegt dat volgens de wetenschap dat de volgende vijf zijn:

5 – HONGERSNOOD

Uithongering zorgt ervoor dat het lichaam zijn vetreserves verbrandt. Zodra die zijn uitgeput, begint je lichaam je spieren op te branden.

Het extreme gebrek aan vitamines en mineralen zal waarschijnlijk leiden tot een ernstig verzwakt immuunsysteem. Je wordt extreem moe en gaat pijnlijk langzaam dood.

4 – STERVEN DOOR UITDROGING

Er wordt ons altijd verteld dat water drinken belangrijk is. Dit om een ​​hele goede reden, zonder water is het moeilijk te overleven. Je lichaam bestaat voor ongeveer 65% uit water, wat nodig is om het bloed te laten circuleren en gifstoffen weg te spoelen.

Naarmate uitdroging vordert, beginnen cellen te krimpen, inclusief hersencellen, wat leidt tot verwarring, delirium, hoofdpijn en uiteindelijk coma en overlijden. Naarmate de hersenen fysiek in de schedel krimpen, kunnen de bloedvaten losraken, wat inwendige pijn en bloedingen veroorzaakt.

Een voor een zullen je organen stoppen met functioneren naarmate het bloedvolume afneemt, inclusief de nieren die de gifstoffen niet langer goed afvoeren. De spieren zullen pijnlijk en ongecontroleerd samentrekken. Onder bepaalde voorwaarden kan het proces bijna twee weken duren.

3 – ONTHOOFDING

Het duurt niet lang, onthoofden. Maar in die korte tijd veroorzaakt onthoofding een paar seconden onwaarschijnlijk weer pijn, denken de meeste wetenschappers.

2 – KRUISIGING

Vroeger was kruisiging een wrede methode van marteling en executie. Wanneer een persoon aan een kruis wordt genageld, proberen hij instinctief zijn gewicht op zijn gewonde handen en voeten te laten steunen, maar zodra de kracht in de benen is uitgeput, vallen de armen van het lichaam, zodat alleen de borstkas overblijft. 

Dit maakt het ongelooflijk moeilijk om volledig uit te ademen, omdat het koolstofdioxidegehalte in het lichaam alleen maar zal toenemen. Dit proces kan enkele uren of zelfs dagen duren.

1 – LEVEND VERBRANDEN

Als je "geluk" hebt, zullen  giftige dampen je als eerste treffen. Bij woningbranden sterft tot 75% van de mensen eerder aan koolmonoxidevergiftiging dan aan brandwonden. Maar die andere 25 procent beleeft een zeer pijnlijke dood.

De onmiddellijke scherpe pijn wordt gevoeld als de vlammen dichter bij de huid komen. Dat zet de zenuwen op scherp, het vlees gaat koken en dat zal de pijngevoeligheid van de huid verhogen. Na korte tijd zal de bovenste huidlaag met de meest gevoelige zenuwen zijn verbrand en zal een diepere, doffere pijn optreden. Waarschijnlijk blijf je lang genoeg bij bewustzijn om je eigen lichaam te voelen branden.

Bron(nen):   Marie France