Randstedeling wordt eenzaam en dik

In 2020 is de helft van de volwassen Haagse bevolking eenzaam en te zwaar met verhoogd risico op angsten, depressies, diabetes en hartinfarcten tot gevolg. Dat blijkt uit een studie van GGD Haaglanden, waar de Volkskrant over schrijft. Volgens epidemiologen gelden de trends ook voor Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. De forse groei komt volgens de GGD door de vergrijzing en door de toename van het aantal inwoners van niet-westerse afkomst. Zo komt diabetes twee tot vier keer zo vaak voor onder Hindoestanen, Turken en Marokkanen. Ook zouden artsen tegenwoordig aandoeningen actiever opsporen. De voorspellingen zijn gebaseerd op de Haagse Gezondheidsenquête 2012 en op de bevolkingsprognose voor 2020. 'Eenzaamheid, angst, depressie en overgewicht zijn en blijven aandoeningen die veel voorkomen en aandacht blijven vragen,' stellen de onderzoekers.

Bron(nen):   Volkskrant      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Windows 8

    Van depri ga je vreten, word je dik en van dik te zijn word je depri, ga je vreten, ….

  2. Vogelbeest

    Het valt me altijd op dat als ik op TV iets zie over voedselprijzen in niet-westerse gebieden men het over de prijs van meel, suiker en olie heeft. Suiker is helemaal nergens voor nodig, en olie maar een heel klein beetje.
    Het geeft in ieder geval wel aan dat de opvattingen over voedsel niet geheel overeen komen met de voedselbehoeften van het menselijk lichaam.

Reacties niet toegestaan