Nog een reden om koffie te drinken

De belangrijkste reden om koffie te drinken is dat het lekker is. Maar zelfs als je het niet lekker vindt zou je koffie moeten drinken. Een nieuw onderzoek aan een Amerikaanse universiteit, heeft aangetoond dat koffie goed is voor je lever. Dus waar het drinken van alcohol je lever aantast, doet koffie het omgekeerde. Uit het onderzoek van Dr. Qian Xiao, van het National Cancer Institute in Bethesda blijkt dat het niet veel uitmaakt of je koffie drinkt met cafeïne of zonder cafeïne. In beide gevallen heeft je lever er baat bij. Uit andere onderzoeken was al gebleken dat koffie ook goed is voor je hart. En er zijn zelfs aanwijzingen dat de kans dat je suikerziekte ontwikkelt daalt als je voldoende koffie drinkt.

Bron(nen):   Livescience      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  Goed nieuws. Ik drink bijzonder veel koffie. Zo veel, dat het waarschijnlijk weer niet goed voor me is. Daar zal vast wel een onderzoek over zijn.

  Maar goed, ik drink ook veel alcohol, dus ik moet de boel wel in balans houden hier.

  Introverte personen kunnen echter beter geen koffie drinken, las ik laatst.
  http://www.slate.com/blogs/moneybox/2014/10/24/common_workplace_misconceptions_about_introverts.html

  En ik ben redelijk introvert. Of, dat denken mensen soms. Maar eigenlijk ben ik gewoon onverschillig. Zouden onverschillige mensen koffie mogen drinken? Vragen, vragen. Ik vind dat Dr. Qian Xiao nog wel een vervolgstudie mag doen.

 2. Hector

  Gaaaap!
  Tijd voor koffie…

Reacties niet toegestaan