De 10 dikste landen van de wereld

We worden steeds dikker: in de 1e, de 2e en de 3e wereld. Steeds meer mensen op aarde hebben genoeg te eten en dus eten steeds meer mensen veel te veel. De top 10:

1. United States

78 dikkerd  33% van de bevolking

USafat

2. China

46 miljoen, 4,4 procent

3. India

30 miljoen 3.8%

4. Russia

28 miljoen,  24.1 procent

5. Brazilie

22 miljoen 16.2 procent

6. Mexico

20 miljoen, 26.9 % procent

7. Egypte

18 miljoen 35.9 procent

8. Duitsland

16 miljoen, 24.3 procent

9. Pakistan

14 miljoen 13.6 procent

10. Indonesie

11miljoen 6.8 procent 

Read more: http://www.businessinsider.com/the-10-fattest-countries-on-earth-2014-12#ixzz3MzBqfhEf

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Ga nu kijken naar landen met het hoogste gebruik van glucosestroop, suiker, en smaakversterkers. Ik verwacht dat je een leuke parallel ontdekt.

  • Albert Bakker

   Ja dat lijkt me niet helemaal te kloppen. Als je de tabellen erbij pakt dan zie je dat de landen waar per capita de meeste suiker wordt gebruikt zijn: 1. Zwitserland (49,2 kg per jaar), 2. Nieuw Zeeland, 3. Malta, 4. Rusland, 5, Chili, 6. Belgie, 7. Polen en 8. Nederland. De VS komt op de 37e plaats met 28,1 kg per jaar p.p. Egypte staat op de 42e plaats achter Georgie en voor Ierland. Ierland heeft procentueel het dubbele mensen met overgewicht van Nederland maar gebruikt ongeveer 60-65% van de suiker die een gemiddelde Nederlander gebruikt. Egypte heeft procentueel drie keer zoveel mensen met overgewicht dan Nederland maar gebruikt per capita ongeveer net zoveel suiker als de Ieren.

   Misschien werkt het beter als je een correlatie zoekt tussen het percentage mensen met overgewicht en de verkoopcijfers van zwarte sokken. Of maak je eigen correlatie: http://www.tylervigen.com

   (in antwoord op Vogelbeest)
   • Vogelbeest

    Glucosestroop en smaakversterkers zijn samen waarschijnlijk gevaarlijker als suiker.

    Kijk hier eens naar (hopelijk lees je voldoende Engels): http://www.cbc.ca/news/health/food-cravings-engineered-by-industry-1.1395225

    Ben benieuwd naar je mening

    (in antwoord op Albert Bakker)
    • Albert Bakker

     Ja, als we het een beetje uit de samenzweringssfeer kunnen houden. Ik wil best geloven dat fabrikanten van voedingsmiddelen naar manieren zoeken om hun producten lekkerder te maken en misschien ook minder snel vullend om er zo meer van te verkopen. Het is een business uiteindelijk.

     Er zit naar mijn mening zeker wel iets in wat die Moss te melden heeft. Hij heeft het over zout, suiker èn vet. Evolutionair gezien schaarse zaken waar ons lichaam wel raad mee weet. Maar het lastige zit hem erin dat veel mensen daarin ook weer gaan overdrijven. Overconsumptie van suiker is niet dè oorzaak van overgewicht of obesitas, maar het is zeker ook geen mitigerende factor.

     Mijn persoonlijke mening is dat je het beste gewoon goed moet eten met af en toe iets lekkers en voldoende bewegen en verder niet al te veel aandacht besteden aan de laatste voedselmode.

     (in antwoord op Vogelbeest)
 2. Burgermans

  Ik geloof er helemaal niets van dat wij steeds dikker worden. Ik zie vandaag de dag veel minder dikke mensen dan vroeger.

Reacties niet toegestaan