Is dit dan eindelijk de oplossing voor een kater?

Zou er dan nu eindelijk een middeltje zijn tegen die vervelende kater? Volgens Japanse onderzoekers wel. De waterplant chlorella zou de symptomen van een kater met maar liefst 96 procent verminderen. De algen groeien vooral in meren en rivieren in Oost-Azië. Ze zouden je lever helpen met het verwerken van giftige stoffen. En niet alleen die van alcohol. Onderzoek na nucleaire rampen toonde aan dat het ook zware metalen als uranium, cadmium en lood afbreekt. Misschien niet gek, dat deze superfood in Japan enorm populair is. 'Zeker zeven miljoen mensen gebruiken chlorella dagelijks', vertelt kruidenkenner Tipper Lewis tegen Huffington Post. Lekker is chlorella niet. Het smaakt taai en wordt daarom vooral in poeder- en tabletvorm verkocht. Het plantje zit boordevol vitamines en mineralen. Of het echt helpt tegen een kater valt nog te bezien, gezond is het in ieder geval wel. Chlorella is online te koop.

Bron(nen):   Huffington Post      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Het wordt steeds gekker hier. Algen die zware metalen als uranium, cadmium en lood afbreken? Hebben de algen een minikernreactor aan boord? Het moet wel.

  • Windows 8

   Ook mijn 1ste gedachte bij ht lezen van bovenstaande onzin.

   Ik denk dat ze zich, zoals gewoonlijk, beetje vergissen in terminologie.
   “Ook heeft chlorella een rol in detoxificatie van zware metalen (met name cadmium) en dioxine.

   WIKI

   (in antwoord op Dead Silence)
 2. Windows 8

  “de plant smaakt taai”
  Sedert wanneer is taaiheid een smaak?

 3. Burgermans

  Wat ook helpt en wel lekker is: een biertje.

 4. Marcel Vincent

  Onderzoek eens zelf wat mensen voordat je over gekte praat en alleen massamedia volgt. Chlorella is wijd en zijn bekend als zware metalen detoxer…. Zeker i.c.m. cilantro / koriander. Volop onderzoek naar gedaan.

Reacties niet toegestaan