Vanwege deze fout op het toilet krijgen vrouwen blaasontsteking

Veel vrouwen hebben wel eens last gehad van zo'n vervelende blaasontsteking. Mogelijk is die in de toekomst te voorkomen door op het toilet een kleine gewoonte te veranderen. Het gaat om de manier waarop je je billen afveegt: dat moet je niet van achter naar voren doen, maar van voor naar achter. Wie zijn billen van achteren naar voren afveegt, heeft namelijk veel meer kans dat de E-coli bacterie (Escherichia coli) in de blaas terecht komt. Dat komt omdat vrouwen een korte(re) plasbuis hebben die dicht bij de anus zit. Juist deze E-coli bacterie veroorzaakt die blaasontstekingen. Mocht je onverhoopt toch nog een blaasontsteking krijgen, ga dan naar de huisarts. Een onbehandelde ontsteking kan stijgen naar hogere urinewegen en uiteindelijk leiden tot een nierbekkenontsteking. Het is maar dat je het weet.  

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Hector

  kortom dames: veeg de poep niet je kut in!

  • AAFJE

   kleine les in vrouwelijke anatomie is op zijn plaats Hector: bij vrouwen is de plasbuis apart van de kut, namelijk net iets erboven. Een blaasontsteking loop je op via DIE ingang en niet via de kut.

   (in antwoord op Hector)
   • rearden

    Het is maar hoe je “kut” definieert. Ik denk dat het voor de meeste mensen toch de vulva is, en niet alleen maar de vagina. De schaamlippen en de clitoris worden bijvoorbeeld algemeen ook als onderdelen van de kut gezien, dus Hectors advies is correct geformuleerd.

    (in antwoord op AAFJE)
 2. Jos

  Hemeltje lief dat leerde ik volgens mij op m’n derde al. Lijkt me trouwens echt sterk dat er vrouwen zijn die dit doen; instinctief kijk je wel uit, daarbij zou zo’n beweging erg onhandig zijn om te maken.

  • rearden

   Inderdaad, dit is nou niet echt iets nieuws. Dit advies stond zo’n halve eeuw geleden ook al in de voorlichtingsboekjes.

   (in antwoord op Jos)
 3. quikfit

  Désirée du Roy zit in de zelfde onbenullige onderzoekjes en weetjes als Jeannette…

 4. jojo

  Veeg inderdaad al mijn hele leven van voor naar achter en vorig jaar voor het eerst blaasontsteking gehad en waarschijnlijk nu weer. Bacteriën kunnen wel een hoop kwaad doen maar het ligt ook aan je weerstand.
  Dacht ff nog dat het een man was die het geschreven had maar toch niet. Mannen denken vaak dat je helemaal niks weet. Krijg je van die commentaren dat je op maandag niet de zaterdagkrant moet lezen enzo.

Reacties niet toegestaan