Een reep chocolade – iedere dag – is goed voor je
Het staat in de Wall Street Journal, een van de ernstigste dagbladen die er zijn. En het nieuws is dat chocolade goed voor je is. Zelfs zo goed dat je er eigenlijk iedere dag wat van zou moeten eten. Niet omdat je er aan bent verslaafd, of om verdriet te verdrijven, maar voor je gezondheid. Een beetje chocolade, iedere dag, verlaagt je bloeddruk, zegt chocoladefabrikant Barry Callebaut AG. Maar sinds deze week mag het bedrijf dat ook zeggen. De European Food Safety Authority heeft verklaard dat de claim deugdelijk is en dat bepaalde ingredienten van chocolade inderdaad goed zijn voor de gezondheid
Maar het moet wel hele pure chocolade zijn (meer dan 70% cacao) en je moet er niet meer dan 30 gram per dag van eten. Pas dan is het gezond. Eet je er meer van dan slibben alleen maar je aderen dicht en bereik je het tegenovergestelde effect.
Jammer dat niet wordt vermeld dat er een downside aan het eten van chocolade zit.
Je nieren zwellen er namelijk van op en kunnen zodoende niet alle gifstoffen uit je bloed halen wat ze anders wel zouden doen.
Wees dus niet al te scheutig met dat heerlijke goed.
bent u een pseudowetenschapper?
(in antwoord op grasspriet)Blijkbaar. Iedere echte wetenschapper zou gruwelen van het woord ‘opzwellen’.
(in antwoord op Gekke Gerrit)En hier kun je ook vinden dat het helemaal niks doet. Het mag namelijk niet gekookt zijn.
Ook gekookt of gebakken is niks meer goed voor je.
Of doet het niks.
De oermensen aten natuurlijk ook rauw vlees.
Of daarom gingen ze dood ?
Geloof me nou mensen: het doet helemaal niks.
Het is allemaal een illussie.
Eet wat je bevalt en waar je je goed bij voelt maar alles met mate.
Gezond eten bestaat niet per definitie.
Wil je nog een beetje zonnebrandcreme tegen de zon ?
Maakt VItamine D onschadelijk.
Dat je er huidkanker van krijgt vermelden we niet op de bijsluiter.
Mede mogelijk gemaakt door de farmaceutisce mafia.
De onderwereld die allang legaal in de bovenwereld zit en jouw leven volledig onder kontrole heeft.
Ik heb ooit een paar repen bijna pure chocolade gekocht.
90 procent als ik mijzelf niet vergis.
Iets van 3 jaar geleden.
Geloof me. Daar doe je lang mee.
Het is ook een klap in je bek en dat doet lekker zeer.
1 blokje per dag is genoeg.
Ik let sinds 2007 behoorlijk op de kalorieën.
Een normaal stukje van 5 gram is gemiddeld ongeveer 25 kalorieën.
Das niks dat eerste.
Das lucht.
Repen werden hier verslonden.
Extra puur is bijna niet te kauwen, maar wel iets beter dan die melkchocolade.
En wit heeft dezelfde eigenschappen ?
Nou, dat geloof ik niet alleen als het gebleekt is.
En er wordt wat afgebleekt kom ik nu achter.
Een reep chocolade past niet in een energiedieet van 2000 kalorieën.
Een gebakje wel. Hoewel dat ook een bommetje is.
Je moet leren het aangename met het onaangename te verweven.
Dan pas ben je een echte kunstenaar anders wordt het leven saai.
Wat echt onaangenaam is laat ik staan.
Jammer dat in de meeste producten die worden verkocht als “chocolade” maar weinig of geen chocolade zit en wel heel veel andere stoffen die erg ongezond zijn.
helemaal mee eens!
(in antwoord op Edward_II)