Bizar en gevaarlijk: Bibsdrinken

Hoe vertaal je ‘butt chugging’? ‘Bibsdrinken’ komt er het dichtste bij. Het bezorgde een student van de Universiteit van Tennessee een zware alcoholvergiftiging. Hij belandde bewusteloos in het ziekenhuis. Studenten doen het vaker: Ze steken een slang in hun achterwerk en gieten er drank in. Gevolg: je wordt heel snel, heel dronken. Normaal fungeert je maag als buffer voordat de alcohol  via je darmen in je bloedbaan en dus in je hersenen terecht komt. Zelfs CNN waarschuwt nu voor de risico's. Bij bibsdrinken gaat het allemaal heel snel. Je hebt geen idee hoeveel alcohol er hoe snel in je bloed komt. Het is oncontroleerbaar als je de alcohol eenmaal binnen hebt. Bij normaal drinken is er altijd de veiligheidsklep van kotsen, waardoor je een deel van de drank kwijtraakt. ‘Butt chugging’ lijkt een beetje op in drank gedrenkte tampons (wodka is populair) die op vergelijkbare manier worden ingebracht. Alleen heb je de hoeveelheid drank dan beter in de hand. CNN waarschuwt tegen 'bud chugging' in 'The Ridiculist':

Bron(nen):   HuffPost  TheBlaze  Eater  

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Het lijkt erg op de Wodka tampon.
  Dat fenomeen is al wat jaren oud en is volgens mij minder pijnlijk dan de slag in je anus.
  Men drenkt een tampon in de pure Wodka of andere drank, breng hem in en je bent in no time stom dronken.

  Lijkt me niet gezond, maar ach dat is comazuipen ook niet…

 2. kletsmajoor

  “…. Zelfs CNN waarschuwt nu voor de risico’s. …”

  En die zijn toch wel het een en ander gewend op dit gebied!!

 3. WimB

  Benieuwd naar het effect op de gewone blaastest, en wil tegelijk niet weten hoe de aangepaste blaastest er dan uit ziet..

 4. gerrit52

  daar krijg je de windhik van..

 5. Schaap_over_de_dam

  Wat gebeurt er als je hard roep dat je het niet moet doen…?

 6. hgmerckenbach

  Ik begrijp de lol niet. Als je drinkt raak je ontremd, je praat gemakkelijker, wordt minder verlegen en als iedereen het doet heb je gezelligheid. De prijs daarvoor is, als je jezelf niet in de hand hebt, dronkenschap. Dronkenschap is niet het doel, het is eventueel het gevolg, en als je eenmaal bezopen bent is het gedaan met de pret, (En de volgende dag helemaal.) Dus waarom zou je zo snel mogelijk volledig kachel willen zijn?

Reacties niet toegestaan