Waarom nachtdiensten slecht voor je gezondheid zijn

Werk je veel in nachtdiensten? Krap jezelf dan eens achter je oren. Zo gezond is dit niet. Uit een recente studie blijkt onder meer dat een man een bijna drie keer zo groot risico op prostaatkanker loopt. En ook andere soorten kanker kwamen aanzienlijk vaker voor bij mensen die in nachtdiensten werken. Maar werken in de nachtdienst is in verband gebracht met meer gezondheidsproblemen: - Het werken in nachtdiensten vergroot het risico op depressies - Het verhoogt je risico op diabetes en overgewicht - Het verhoogt je kans op een hartaanval - Het veroorzaakt negatieve veranderingen in je stofwisselingen - Vrouwen verhogen hun risico op borstkanker met 30% - Geeft je een grotere kans gewond te raken op de werkvloer Wil je meer weten? Lees hier de uitleg.  

Bron(nen):   Huffington Post  Bron foto    

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. knier

    Jaren nachtdiensten gedraaid;geen enkel probleem,geen vervelende leiding met hun nieuwste management ideetjes,geen gezeur,gewoon veel relaxter werken.
    Hetgene je na een paar jaar gaat opbreken is het verplichte wisselen naar middag/ochtend diensten,want een arbo ambtenaartje heeft ooit bedacht dat het niet mag,dat constant s’nachts werken;er moet en zal gewisseld worden,met alle vervelende gezondheids problemen als hierboven beschreven tot gevolg.

Reacties niet toegestaan