Let op: deze drie ingrediënten wil je niet in je shampoo

Een geïrriteerde hoofdhuid, schilfertjes of jeuk? Je shampoo zou zomaar eens de oorzaak kunnen zijn. Tijd om de ingrediëntenlijst te checken.

1. Siliconen
Siliconen zitten vooral in shampoo’s ‘voor glanzend haar’. Ze zorgen voor een laagje over je haarvezel waardoor je haar gladder lijkt en het licht meer weerkaatst. Maar de siliconen kunnen zich ophopen op je hoofdhuid en voor schilfertjes en irritatie zorgen.

2. Sulfaten
Zoek op het etiket naar Sodium Laureth Sulfaat, Sodium Lauryl Sulfaat, Ammonium Laureth Sulfaat en Ammonium Lauryl Sulfaat. Deze stoffen zorgen voor het schuim in je shampoo en verwijderen vet, maar ze maken je haar ook broos en drogen je hoofdhuid uit. Vooral mensen met droog haar of een gevoelige hoofdhuid kunnen beter een sulfaatvrije shampoo nemen.

3. Parfum
Het is best prettig als je haar na het wassen naar lavendel of lentebloesem ruikt, maar je hebt er maar korte tijd plezier van én het parfum kan een allergische reactie veroorzaken. Wie een gevoelige huid heeft, kan beter kiezen voor een hypoallergene shampoo zonder parfum.

Bron(nen):   HLN