Dit is de hoeveelheid zonnebrandcrème die je moet gebruiken

Wil je onbezorgd genieten van die heerlijke zon dan is het zaak je goed in te smeren. Maar hoeveel zonnebrandcrème is genoeg?

Om daar achter te komen moet je eerst je lichaam in zones verdelen. Zone 1 is je gelaat en hals, zone 2 en 3 zijn respectievelijk je linker- en rechterarm. Zone 4 is je borst/decolleté, zone 5 de buik tot de liezen, zone 6 en 7 je linker- en rechterbeen aan de voorkant. De achterkant van je benen zijn weer twee zones (10 en 11). Je bovenrug en schouders is ook een zone (8), net als je onderrug en billen (9).

Heb je een pompflacon dan moet je volgens cosmeticamerk Avène zes keer drukken voor één smeerbeurt op neus, kin, voorhoofd, wangen en hals (zone 1). Voor een gewone tube geldt: een vingerlengte van het product voor gezicht en hals, twee vingers voor elke andere zone.

Gebruik je een spray dan heb je twaalf verstuivingen nodig voor elk van de lichaamszones (2 tot 11) en zes tot acht verstuivingen voor kinderen. Voor waterachtige sprays geldt: Breng het product royaal aan door twee tot drie secondes te sprayen op elke zone.

Je moet dus veel meer smeren dan je denkt. Doe je dat niet dan haal je niet de beschermingsfactor die op de fles staat. Je denkt dan dus dat je je beschermt met factor 50 maar doordat het aangebrachte laagje zo dun is, haal je maar factor 15.

Bron(nen):   HLN