Je kunt van lachgas een dwarsleasie krijgen

Ziekte, Gezondheid, gezondheidszorg
vrijdag, 23 augustus 2019 om 5:59
61593811 m
Overmatig gebruik van lachgas heeft vermoedelijk bij twee jongeren blijvend letsel veroorzaakt. Twee twintigers zijn met een gedeeltelijke dwarslaesie in het Enschedese ziekenhuis MST beland. De vraag is of ze er helemaal bovenop komen.
Het meest recente geval speelde enkele weken terug, schrijft Tubantia. Een jonge man kon zijn bed niet meer uit. Hij had krachtverlies in zijn benen, een verdoofd gevoel in het onderlichaam tot aan de navel, verdoofde vingertoppen en tintelingen in de handen. Volgens het ziekenhuis was de oorzaak veel te veel lachgas. Vlak voor hij in het ziekenhuis belandde, bestond zijn gebruik uit dagelijks honderd ballonnen. Gevolg was een beschadiging van het ruggenmerg, de dwarslaesie dus. De andere patiënt lag vorig jaar in MST. De behandelend neuroloog vertelt aan de krant dat het de tweede patiënt is met soortgelijke uitvalverschijnselen.
"In zijn algemeenheid verdwijnen de klachten deels. Maar dat duurt maanden tot jaren. Of ze er helemaal niets aan overhouden, is nog niet te zeggen."
Bron(nen): Tubantia