‘Mijn ouders zijn de perfecte prooi voor de boevenbende van Krol’

Over twee weken ga ik mijn ouders helpen met verhuizen. Mijn moeder is 57 jaar oud en mijn vader is 62, daarom gaan ze nu naar een woning die geschikter is voor de gebreken van de toekomst. Veel geld hebben ze niet en ze maken zich soms zorgen over hun oude dag. De perfecte prooien voor de roversbende van Jan Nagel en Henk Krol, de 50Plus-partij. Maar al worden ze een dagje ouder en al merken ze dat fysiek, mijn ouders zijn gelukkig nog niet dement. Zij niet. Lees hier verder

Bron(nen):   De Volkskrant      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


 1. Guest

  Een leuk stukje tekst van deze columnist in de volkskrant, over een niet zo leuke eigenschap van mensen om te klagen. Het stuk illustreert m.i. vooral datgene waarop de ouderenpartij floreert, als een schimmel op oud brood. Het stuk illustreert (hopelijk) niet de werkelijkheid.

  Er zijn altijd mensen die klagen zodra ze het iets minder hebben. Dat hoort erbij, het doet pijn en mensen zoeken een uitlaatklep daarvoor. Veel mensen van een zekere generatie hebben nooit geleerd te incasseren, terug te gaan naar de basis.

  Ik vind zelf: als je meer dan 80% modaal te besteden hebt dan is er niks aan de hand, zet de tering naar de nering en je komt er wel door.

  We noemen dit niet voor niks een crisis, mensen. Het gaat aan niemand voorbij.

  Alleen voor sommigen komt het harder aan, vooral voor degenen die al wat minder vet op de botten hadden. En voor sommige beroepsgroepen.
  Uit eigen ervaring weet ik dat veel mensen in de bouwsector er sinds 2008 elk jaar 10% op achteruit gaan. Niet sommige, nee, veel mensen. Vijf jaar op rij. En zien wij ergens een bouwvakkerspartij in oprichting of massale demonstraties met gele helmen? Nee, deze mensen proberen er iets van te maken.

  Dus hoor ik ergens mensen klagen dat hun CAO onderhandelingen slechts 1,5% loonsverhoging opleveren, het loon zelf word bevroren, of dat hun pensioen 2% wordt gekort, of wat voor belachelijk marginale gemiereneuk dan ook…. Wake UP, smell the new age.
  Dit is de nieuwe realiteit. Vooruitgang is niet vanzelfsprekend. Economisch herstel ook niet. Doe het met wat je hebt en pas je aan. Maar ga niet op je strepen staan, zo van ik heb recht op dit of dat.

  Recht is een collectieve wens, welke is vastgelegd met de verwachting deze te kunnen garanderen voor iedereen onder bepaalde voorwaarden. De voorwaarden zijn veranderd, de omstandigheden zijn veranderd, het wordt duidelijk dat het “recht” niets anders is dan een wens, en geen garantie, omdat de partijen die deze garantie zouden moeten geven op slappe grond gebouwd zijn.
  De moraal van dit verhaal: uiteindelijk komt het toch op jezelf aan.

Reacties niet toegestaan