Het wil maar niet vlotten met de islamisering in Amsterdam

Frits Bolkestein voorspelde in 2005 in het programma Buitenhof dat in 2015 een meerderheid van de Amsterdammers moslim zou zijn. Inmiddels zijn we acht jaar verder en kunnen we kijken hoe hard het nu gaat met de islamisering van Amsterdam. Het Amsterdamse onderzoeksbureau O+S schrijft hierover in de Staat van de Stad VII: “Van alle Amsterdammers voelt 13% zich [in 2012, red] verbonden met de islam, 7% met het katholicisme, 4% met het christendom in het algemeen en 2% met het protestantisme. Van alle Amsterdammers is 62% niet gelovig.” Lees hier verder

Bron(nen):   Ewout Butter      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Cornelis Berend

  Schrikbarend is ook dat 7% van de Appsterdammers nog gelooft in die peuterneukers.

 2. lucy

  In Rotterdam is het wel aardig gelukt

  • Mo Meta

   Allochtoon is niet gelijk aan Moslim. Lastig te begrijpen maar toch essentieel wil je je mengen in grote mensen discussies over religie.

   (in antwoord op lucy)
 3. vanhetgoor

  Rond 1880 werd in Londen van de veronderstelling uitgegaan dat als het met de ontwikkelingen van het transport zo door zou gaan dat dan over honderd jaar de paardenstront zo hoog zou liggen als het beeld van Travalger!

  Nog maar een decade geleden verwachtte men dat als de groei van het aantal AIDS gevallen door zou zetten, dat dan een kwart van de mensheid zou uitsterven.

  Bolkestein dacht dat als de islam voort zou kankeren dat dan wellicht de helft van Amsterdam uit moslims zou bestaan.

  Iedereen heeft buiten het gezond verstand gerekend. De paarden werden overbodig door de komst van de auto, AIDS werd minder dreigend door gebruik van condooms en goede voorlichting. En de islam wordt tegenwoordig alom gezien als een misdaad en niet meer abusievelijk als een geloof. Door de juiste mensen aan te spreken op hun misdragingen kan er paal en perk worden gesteld aan de ongebreideld voortwoekeren van deze misdaad.

Reacties niet toegestaan