Wouters Wachtgeld

HET RUMOER
door Admin
dinsdag, 16 maart 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Wat verdient een minister? In 2009 was dat 140.000 euro per jaar. Plus een vaste onkostenvergoeding van 8000 euro per jaar, maar die rekenen we even niet mee. Als een minister aftreedt, bedraagt het wachtgeld 80 procent. Dat is 112.000 euro - zeg maar een ton.
Die krijgen Eurlings en Wouter Bos gedurende zes jaar.
Camiel Eurlings gaat kinderen maken. Kan dat voor een ton gemeenschapsgeld per jaar? En kan Wouter Bos (socialist) van een ton gemeenschapsgeld een gezin van drie kinderen onderhouden? Ik bel even mijn ex. ''Jij bent veel beter in het huishouden dan ik. Als ik destijds een ton per jaar had verdiend met niks doen, hoeveel pappadagen had ik dan kunnen nemen?'' Ex denkt dat ik haar in de maling neem.
Ik zeg: ''Ik bedoel: had ik ons huwelijk kunnen redden wanneer ik ongeveer zes jaar een ton had verdiend en het dus elke dag pappadag was geweest?'' ''Ja, dan waren we waarschijnlijk nu nog bij elkaar,'' zei ze.
''En stel dat we geen kind hadden gehad, maar dat we, zoals Camiel Eurlings, kinderen gingen maken, en dat ik de hele dag, op kosten van de staat, bezig kon zijn, met jou, om kinderen te maken, dus dat we beiden het bed niet uit hoefden: hoe zou jij dat hebben gevonden?'' Ex zwijgt, even alleen met haar gedachten. lees verder
Bron(nen): Het Parool