Publieke omroep belangrijk?

De laatste tijd zie ik op de televisie een Bekende Nederlander verschijnen die vertelt dat de Publieke Omroep erg 'belangrijk' is.

Terwijl die BN'er dat heel serieus staat te beweren, lopen de overheidsuitgaven gierend uit de hand, weigert Verhagen mee te doen aan de formatie, weet burgemeester Aleid Wolfsen (winnaar van de Zwakste Burgemeesters in Nederland-award) niet wat hij in Utrecht met weggepeste homo's aan moet en is er geen Buitenhof, geen Knevel en Van den Brink, geen Pauw & Witteman en geen DWDD. Want die hebben plaats moeten maken voor het voetbal - bij uitstek iets dat de commerciëlen kunnen uitzenden.

Net nu de politiek roodgloeiend van opwinding is, slagerij Van Kampen in z'n eentje naar Bin Laden aan het speuren is en per ongeluk stuit op weer een lijk van Joran van der Sloot, zijn de Bekende Nederlanders van de Publieke Omroep met vakantie en de deuren van de politieke programma's gesloten.

De Publieke Omroep heeft echt z'n langste tijd gehad. Maak twee netten die alleen maar voorlichting, nieuws, politiek en cultuur geven, en klaar is Kees. De rest bekijken we wel op internet. Kost je de helft van wat je nu kwijt bent. En je maakt iedereen gelukkig.

Lees verder in Het Parool