Homoland

Bij Powned hadden ze een Marokkaan te pakken gekregen die serieus zei: ''Homo's moeten terug naar hun eigen land.'' (Hilariteit bij ons, natuurlijk! W., zelf homo, zei: ''Maar wat graag! Waar is dat land?'' ''Schiermnonnikanus,'' zei H. Etc. etc.)

Maar wat daar gebeurde, was wel interessant. De ergste belediging die de jongen kende, was waarschijnlijk: ''Rot op naar je eigen land.'' Dus dat wilde hij ook gebruiken voor homo's, die hij natuurlijk diep en intens veracht.

Joden hebben een eigen land, Turken en Marokkanen hebben een eigen land, Nederlanders ook, dus waarom homo's niet? Hij hoort natuurlijk dat homo's behoren tot 'een aparte bevolkingsgroep'.

Wat hij ook niet doorhad, was dat een willekeurige stand-upcomedian zou likkebaarden bij deze vondst. Je kunt bijna niet anders dan in de lach schieten bij deze opmerking. Je ziet het meteen voor je, dat beeld waarvan de jongen misschien walgt: een Reviaans Bobbejaanland, maar dan Homoland geheten, waar het altijd mooi en zonnig is en jongens in korte broek vrijen met jongens in zeeverkennersoverhemdjes. (Jammer dat Powned de jongen niet verder had ondervraagd: 'Waar ligt dat Homoland? Hoe ziet het er volgens jou uit? Wat denk je dat ze daar precies doen?')

Lees verder in Het Parool