Familie belt 30 uur met vader tot hij sterft

Zoals zoveel mensen in deze dagen, kon Abby Adair Reinhard niet bij haar stervende vader, Don Adair, in het ziekenhuis zijn. Hij lag in het ziekenhuis met Covid 19.

Een verpleegster bood aan om de telefoon naast het oor van Adair te leggen, en Adair Reinhard en haar drie broers en zussen konden met hun vader praten - meer dan 30 uur, totdat hij stierf, vertelde ze aan CNN.

'Het was een zegen', zegt Adair Reinhard. 'Het zorgde ervoor dat ik zijn leven kon afsluiten. Ik kon zeggen wat ik nog wilde zeggen, wetende dat dit het einde was. Ik kon hem niet zien en ik kon zijn hand niet vasthouden, maar die verbinding via de telefoon was ongelooflijk waardevol.'

De broers en zussen, telefonisch verzameld van zeer diverse plaatsen tot Texas, deelden herinneringen, zongen liedjes voor hun vader en uitten hun liefde voor hem.

De 76-jarige Adair kon niet meer praten maar we konden hem horen ademen. En dus hadden we tijd samen ', zegt Adair Reinhard.

Soms dommelden ze in, dan zei iemand: 'We houden van je, pap, we zijn er voor je, pap’.

'Ik dankte mijn vader dat hij er voor me was en van me hield. Ik bood mijn excuses aan voor waar ik me voor wilde verontschuldigen, ik vergaf hem voor wat ik hem moest vergeven.’

'We konden hem echt horen lijden', zegt Adair Reinhard.

'Het wordt allemaal glashelder wat belangrijk is: het gaat om familie en om liefde'.