Worden vrouwen opgewonden van blote mannen?

De hele wereld is vol van blote of schaarsgeklede vrouwen. Van de film tot het bushokje, overal om ons heen zijn vrouwen die weinig aan hebben.  Een belangrijke reden daarvoor is dat mannen dat fijn vinden. Die kopen appelsap omdat Katja Schuurman in een klein badpakje zegt dat dat heerlijk is. En films met veel, al dan niet functioneel, naakt lopen beter dan films waarin iedereen alles aanhoudt. Maar hoe zit dat met vrouwen, vraag Daniel Bergner zich af op de Amerikaanse website Slate. Hij schrijft vaak over het onderwerp, maar hij komt er niet uit. Are Women Turned On By Pictures of Naked Men? Hij heeft op zijn blog vrouwen opgeroepen daarover iets te zeggen. En binnenkort komt hij er dan op terug. Wij ook. En wie Bergner wil helpen met zijn onderzoek: ga naar Slate. Of schrijft hieronder wat je denkt

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. AT

  Dus vooralsnog totaal niet nieuwswaardig…

 2. Richard Göbel

  nee alleen een nieuwschierig makertje. Gebrek aan echt nieuws zeker. Flauw hoor. Dacht ik te kunnen leren over vrouwen. Maar neeee hoor.

 3. janneke123

  Ik kijk graag naar een mooi mannenlijf maar om opgewonden te raken is wel wat meer nodig. Te veel bloot is overigens ook niet mooi. Er moet wel wat te fantaseren over blijven.

  • martin wiltink

   Hallo Janneke,
   Ik vind het normaal dat je als vrouw ook opgewonden kunt raken als je een mooie man ziet, die ook nog wat aan de onderkant heeft wat de moeite in cm waard is.

   (in antwoord op janneke123)
 4. JerushaG

  Het is toch allang bekend dat vrouwen niet opgewonden raken van blote mannenlichamen? De Playgirl – die heel emancipatoir in het leven werd geroepen als tegenhanger van de Playboy – liep voor geen meter, en werd voornamelijk gewaardeerd door homoseksuele mannen.

  Het vrouwenbrein werkt wat dat betreft nu eenmaal anders dan het mannenbrein.

  Maar bij Abercrombie & Fitch denken ze dat dat voor jonge meisjes niet opgaat. Daar lopen jongemannen met ontbloot, goed getraind, bovenlijf rond. Ik ging uit nieuwsgierigheid naar dat vreemde concept (lege etalages, pikkedonker binnen, waar je bij binnenkomst op een geurmuur van goedkoop ruikende herenparfum stuit) eens een kijkje nemen en werd toen aangesproken door zo’n wasbord met een big smile. Voordat ik het wist floepte ik er uit: “Jongen toch, heb je het niet koud?…” Ik had te doen met die jongens die als lustobject werden gestationeerd. Ik vond het een lachwekkend concept waar ik niet koud of warm van werd. Ik denk ook niet als ik 16 was geweest. Ik denk dat het niet lang zal duren voordat dat merk ook hier – in de VS en Canada is het al zover – uit de gratie is. En terecht, met dat soort seksistische, goedkope opvattingen.

Reacties niet toegestaan