Is seks met een besneden man anders?

Er zijn mannen die zijn besneden, om religieuze redenen, of omdat ze er zelf voor kiezen. Dat laatste was een tijdje in de mode toen het er op leek dat HIV een kleinere kans had als een man besneden was. Maar maakt het verschil in bed? Bij de man in kwestie en bij de vrouw met wie hij seks heeft? Shape zette wetenschappelijke onderzoeken over die vraag op een rij en komt met een genuanceerd antwoord. Voor de besneden man is er weinig verschil. Volgens sommige onderzoeken komt hij eerder klaar, maar die onderzoeken worden ook tegengesproken door andere onderzoeken. Voor vrouwen lijkt er wel verschil: het is minder leuk. Waaraan dat precies ligt is niet duidelijk. Het kan een psychologische kwestie zijn, maar ook iets te maken hebben met het feit dat er bij afwezigheid van een afgestroopte voorhuid minder wrijving is en dus ook minder genot. Feit is wel dat een besneden man een veel kleinere bron is van sexueel overdraagbaar ziekten en van vuil.

Bron(nen):   Shape      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Leo

  Als ik de foto van die banaan zo eens bekijk, dat moet ik zeggen dat ik blij ben dat ze me nooit besneden hebben.

  • Prikker

   Ik ben wel besneden…. dat doen ze in het Westen bij heel veel mannen om medisch noodzakelijke redenen hoor… niet omdat het modieus of religieus gemotiveerd is. Ik was een jaar of 6 denk ik, maar ik weet nog steeds hoe veel pijn ‘t deed. Maar goed, alles voor het goede doel he.

   (in antwoord op Leo)
   • tamara

    tja ik had als kind ook veel pijn nadat mijn amandelen uit me keel behandeld werden, soms ontkom je niet aan pijn en kinderen een injectie om te vaccineren kan ook pijn doen en vraagt het kind ook niet zelf om, zoals je zegt soms is het voor iemands eigen bestwil, maar je hebt van die mensen die alles aangrijpen om bepaalde religies in slecht daglicht te plaatsen terwijl er een heel andere discussie is

    (in antwoord op Prikker)
    • Prikker

     De auteur van dit artikel laat ook om heel verbazingwekkende redenen de hoofdreden voor besnijdenis weg -namelijk medisch noodzakelijke redenen-, dat bevreemdde me.
     Maar dat is inderdaad off topic.

     Alleen een vrouw kan beschrijven hoe ‘t verschil is tussen met en zonder besnijdenis, want de man kan altijd slechts één van beide ervaringen beschrijven. Vergelijken is dus moeilijk.
     Ik geloof niet dat er veel mannen zijn die op late leeftijd nog besneden worden.

     (in antwoord op tamara)
 2. Edward_II

  “besneden, om religieuze redenen, of omdat ze er zelf voor kiezen.”
  Wat een mooie manier om te verbergen dat de meeste genitale verminking door de ouders gedaan wordt, op weerloze kinderen. En ja, meestal gebaseerd op waanbeelden van religieuze aard.

 3. tamara

  waar halen ze het vandaan door te zeggen dat het voor een vrouw minder leuk is?? het maakt geen enkel verschil en kunnen het ook niet onderbouwen met onderzoeken en ik als vrouw die zowel met beiden een intieme relatie heb gehad kan het weten en kan je ook vertellen dat ik het hygiënischer vind om met een besneden man te vrijen en het daardoor als prettiger ervaar maar ja is persoonlijk, maar minder leuk is een uit de lucht gegrepen uitspraak!!

 4. Maria

  Ik ben n vrouw van 53 jaar en heb met ‘beide type mannen’ ervaring en heb n juist n heel andere mening!
  Intiem met n man die besneden is is juist véél fijner!
  De penis wordt harder en blijft langer hard en die mannen konden juist veel langer uitstellen tot de climax…dus heb je als vrouw alle tijd.
  En ik vindt het zowiezo ook mooier om te zien!
  Dus wat mij betreft allemaal voordelen!

Reacties niet toegestaan