‘Als trend doorzet, hebben we in 2040 geen seks meer’

Mensen hebben steeds minder seks. Gingen Britten in 1990 nog vijf keer per maand met elkaar naar bed, in 2010 was dat nog drie keer. Dat blijkt uit het Britse nationale onderzoek naar seks en leefstijl. De reden? Er is zoveel te doen, dat de tijd voor seks ontbreekt. Statistiekprofessor aan Cambridge David Spiegelhalter legt uit: 'Als de trend doorzet, kun je, een beetje naïef, voorspellen dat een gemiddeld persoon in 2040 geen seks meer heeft.' Dat is natuurlijk overdreven, maar het idee wordt wel gesterkt als je de cijfers uitsplitst naar leeftijd, want zelfs 25 tot 34-jarigen, in de bloei van hun leven, halen maar net het landelijk gemiddelde. Een kwart van de 55- tot 64-jarigen gaat vaker van bil. Een van de redenen is dat meer mensen dan vroeger single zijn en alleen wonen. Maar dat is niet het hele verhaal, want ook onder getrouwde en samenwonende stellen is de hoeveelheid seks fors afgenomen, namelijk van gemiddeld zes naar vier keer per maand. De reden is simpel: we hebben het drukker dan vroeger. Of zoals onderzoekster Catherine Mercer zegt: 'Met zoveel taken die tijd opeisen, valt seks buiten het prioriteitenlijstje.'

Bron(nen):   Daily Mail      

17 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  “Mensen hebben steeds minder seks….” en dan krijgen we weer artikeltje over de UK

 2. alex

  Hahahaha, Ja ja daar moet toch echt een onderzoek voor starten, want stel je eens voor dat ze je het onderzoek onthouden word , maar hebben ze ook onderzocht op welke plaatsen de ”daad” nog meer gebeurt 😉 ik word blij
  met deze info … voegt totaal niets toe aan wat dan ook.

  Nutteloze geldverspilling !!

 3. Vogelbeest

  als je het alletwee te druk heb moet je het gewoon in de agenda zetten. Misschien komt het niet romatisch en spontaan over, maar als je het gaat proberen kom je er achter dat het prima kan werken.
  Iedereen met een relatie heeft wel eens toegestemd in een vrijpartij terwijl hij/zei niet zo’n zin had, maar alleen om de ander een plezier te doen. als je dan eenmaal even bezig bent wordt het meestal toch nog heel aangenaam.

  Als je het in de agenda zet is net zo iets als in het begin allebij niet zo nodig hoeven, maar na afloop ben je beiden blij dat je toch even tijd voor elkaar gemaakt hebt.

 4. marianne martens

  rustige periode.

 5. In your face

  Alleen nog digitale sex in 2040.
  Nullen en enen vermengen, in plaats van XX en XY, lekker toch?

 6. Ad

  Ach, al dat gedoe voor een beetje juk aan je snikkel, en één vingerhoedje stijfsel; kost je een hele doos kleenex, en je wordt er niks wijzer van.

 7. DoubleUC

  Heb een vrouw en 4 vriendinnen…. neuk me een slag in de rondte: zondag met Es, gisteren met Olga, vanmiddag (dinsdag) afgesproken met Jennifer, morgen komt Melanie, Yvonne apped boze berichtjes waarom ik maar niet afspreek en met Christine heb ik het maar uitgemaakt.

  Voel me af en toe een soort van attractie.

 8. Daniel

  Na tien jaar en twee kinderen later was de vlam van onze fysieke liefde vrijwel gedoofd. Van ellende ging ik pornofilms kijken tot mijn vrouw met het idee kwam om de scenes van de films na te spelen.

  Ik kan het iedereen aanbevelen, gisteren belde ik aan bij ons eigen huis om gekleed als loodgieter de afvoer te repareren.

  We hebben niet alleen goede seks, we lachen als nooit te voren. De ‘film’ van gisteren noemde mijn geliefde ‘Het gootsteendrama’ en vanavond spelen we ‘Het keukenmeisje met ADHD’ en er ligt nog veel op stapel.
  Ik zou zeggen…Doen!

  • marianne martens

   goed advies want mensen, wat ouder zijn heel erg leuk in de omgang.
   Ergens in Trouw gelezen.

   (in antwoord op Daniel)
  • Pleccema

   Goed idee Daniel, om met naam en foto op internet te zetten dat je aan bejaardenrollenspelseks doet. Ik denk dat jullie niet de enigen zijn die zullen lachen.

   (in antwoord op Daniel)
  • DoubleUC

   Geweldig man! Helemaal top, respect!

   (in antwoord op Daniel)
 9. Dead Silence

  Gezien de inteeltplaag waarmee te maken gaan krijgen, maar goed ook.

 10. Diederdick

  2040, ben ik ehm…..79…
  Nou, hoop dat het dan nog lukt, dat ik er sowieso nog ben

Reacties niet toegestaan