Wachten met seks, is beter voor de relatie

Tegenwoordig heeft iedereen haast en moet het allemaal steeds sneller, maar sneller is niet altijd beter. Zeker niet als we het hebben over zo snel mogelijk het bed induiken met je nieuwe liefde, zo blijkt uit onderzoek. Verschillende studies tonen aan dat snelle seks geen goede vooruitzichten biedt voor de rest van de relatie. Uit onderzoek van de Brigham Young Universiteit blijkt dat stellen die snel seks hebben, dat betekent binnen één maand nadat je begint met daten, de minste kans van slagen hebben. Dit wordt ook bevestigd door relatietherapeute Jeanna Bryner, die aangeeft dat ‘seks uitstellen over het algemeen tot betere relaties leidt’. Dit komt doordat het beloningsgevoel dat we krijgen door seks ervoor zorgt dat we geen goede beslissingen meer kunnen nemen. Daardoor blijven we langer in een relatie zitten die eigenlijk helemaal niet goed is voor ons op de lange termijn. Seks helpt je dan wel door de eerste paar maanden van de relatie heen, maar daarna zal je ook anderen kanten van je partner leren kennen en dan kom je er ineens achter dat het misschien toch niet helemaal de ware is. Seks leidt namelijk de aandacht af van belangrijkere dingen, zoals communicatie en toewijding. “Het is een stuk lastiger om elkaars karakter objectief te beoordelen op het moment dat er seks aan te pas komt”, aldus relatiedeskundige Susanne Alexander. Om dit wetenschappelijk te onderbouwen onderzochten de onderzoekers een groep van 2.035 heteroseksuele personen met een gemiddelde leeftijd van 36 jaar en in hun eerste huwelijk. De deelnemers aan het onderzoek moesten een vragenlijst invullen over de stabiliteit van en tevredenheid met hun relatie. Vervolgens werd de deelnemers gevraagd wanneer ze begonnen met seks; in het begin van de relatie, later in hun relatie of zelfs pas na het huwelijk. Hieruit blijkt dat partners die langer wachten met seks gelukkiger zijn met hun relatie dan partners die al vroeg het bed delen. De statistieken tonen aan dat koppels die wachten tot het huwelijk het beduidend beter doen dan de ‘snelle stellen’:
 • De stabiliteit van hun relatie ligt 22 procent hoger.
 • De tevredenheid met hun relatie ligt 20 procent hoger
 • De kwaliteit van hun seksleven is 15 procent beter.
 • De communicatie is 12 procent beter.
Misschien dat wachten tot het huwelijk een beetje extreem is, maar deze statistieken zijn helder; het kan absoluut geen kwaad om even te wachten tot je elkaar wat beter kent.

Bron(nen):   Elite Daily      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Ko Herent

  En weer de bekende foto..

 2. brabantman

  met ongewassen voeten…..

 3. Burgermans

  Echt lachwekkend, die Amerikaanse preutsheid.

 4. Lex Hupe

  “je kunt maar beter wachten met autorijden, anders is je tank zo snel leeg”. Wat een wetenschappelijke nonsens wordt hier als nieuws gepresenteerd. Hier worden verbanden gelegd die mogelijk totaal geen oorzakelijke relatie met elkaar habben. Daarom is sociale wetenschap bedrijven ook zo moeilijk. De verklarende factor voor het verband tussen wachten met sex en de duur van de relatie kan heel goed een gezamenlijke derde factor zijn, namelijk het waardenstelsel van de partners. Juist in traditionele, vaak religieuze subculturen is de dwang om lang bij elkaar te blijven het sterkst, evenals het uitstellen van sex. Misschien toch handig om even wat meer na te denken, onderzoekers? En Wel.nl, je hebt zo wel erg gemakkelijk weer een nepnieuwtje te pakken.

 5. Jos

  Nee, een relatie beginnen op basis van een zuinig wantrouwen (met seks als wisselgeld) dat gaat echt goed werken.

Reacties niet toegestaan