Zo zorg je ervoor dat je relatie het drukke gezinsleven overleeft

Het drukke gezinsleven is niet altijd even goed voor je relatie. Gelukkig is er een simpele manier om te voorkomen dat het echt misgaat: ga er minstens elke maand een dag of avond tussenuit met je lief.

Uit onderzoek blijkt dat de kans op een echtscheiding met 14 procent afneemt als stellen maandelijks samen erop uit gaan en de kinderen bij de oppas achterlaten. Dat blijkt uit een studie bij bijna 10.000 Amerikaanse koppels. "Een maandelijkse trip naar bioscoop, restaurant of theater, houdt het liefdesvuur brandend," concluderen Harry Benson, directeur van de Marriage Foundation en Stephen Mckay, professor sociale studies aan de Engelse Lincoln universiteit.

Van de ondervraagde stellen had 11 procent wekelijks een date met de partner, 30 procent ging er maandelijks op uit, 23 procent minder dan één keer per maand en maar liefst 36 procent deed dat nooit. De koppels die minstens maandelijks afspraken hadden duidelijk meer kans om bij elkaar te blijven. Relatietherapeute Clare Prendergast bevestigt de conclusies. "We maken wel altijd duidelijk dat het niet veel geld hoeft te kosten. Het belangrijkste is dat je samen tijd doorbrengt, zonder dat andere factoren jullie kunnen afleiden."

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws