4 leugens van hoerenlopers

Op internetfora over betaalde seks - daar zijn er veel van - kun je lezen wat mannen zichzelf allemaal wijsmaken rond hun gang naar de hoeren. Een studie van Christine Milrod en co-auteur Ronald Weitzer analyseerde een paar duizend berichten op die fora en komen tot de volgende 54 vaststellingen 1. ,,Ik doe niks verkeerd''. Je mag naar de hoeren van de wet, dus als er foute kanten aan zitten (vrouwenhandel, mishandeling, uitbuiting) dan is dat niet mijn probleem, maar dat van de wet. 2. ,,Dit zou kunnen uitmonden in een echte relatie." Het is niet zomaar betaalde seks, nee, er kan iets moois uit opbloeien. 3. ,,Ik doe het gewoon voor de kick."  Het gaat mij niet echt om de seks - daar sta ik boven en ik kan heus wel op een andere manier aan een vrouw komen, maar het geeft een kick. 4. ,,Ik heb er recht op. Ik wil seks op een bepaalde manier en ik verdien om het te krijgen."

Bron(nen):   PsychCentral      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. janneke123

  Ach het is maar wat je bedenkt. Mijn buurman kwam er openlijk voor uit dat hij met enige regelmaat betaalde sex had.
  Hij had als excuus: als ik zin heb in een biertje ga ik naar de kroeg, heb ik zin in sex dan zoek ik een leuke betaalde dame op.

  • hgmerckenbach

   Janneke, dat is geen excuus, dat is een motivering. Ikzelf – als ik zin in sex heb ga ik naar de kroeg. Maar ik heb deze wereld nooit helemaal goed begrepen.

   (in antwoord op janneke123)
 2. Dirk Zeeman

  Beetje een slordige kop boven het artikel.

  Nr 2. Is vooral zelfbedrog. Dat is niet precies hetzelfde als een leugen.

  Nr. 3 en 4 zijn meningen. Ik ben het waarschijnlijk niet eens met die meningen, maar daarom zijn het nog geen leugens.

  Nr. 1 gaat over de hoeveelheid (mogelijk) onrecht die verbonden mag zijn met producten en diensten die je koopt. Je iPhone wordt door uitgebuite mensen gemaakt, en wie weet hoeveel van je schoenen, je kleding, en alle plastic troep die je Blokker, Xenos en Action koopt. Daarmee vallen andere zeer kwalijke zaken niet goed te praten, maar het maakt het onderscheid tussen wat goed en fout is toch wat minder zwart-wit. En dus betreft het hier een mening en niet een leugen.

Reacties niet toegestaan