De Volkskrant wil voor delen van de site en extra’s laten betalen

Het online beleid van de Volkskrant gaat op de schop. Er komt een basissite en wie meer wil zien moet betalen; een heel abonnement, of anders een dag- of maandpas. Het idee is om naast de gratis nieuwssite een zogenoemde Plus-omgeving aan te bieden. Voor deze Plus-artikelen - uiteraard gratis te lezen voor abonnees - kunnen sitebezoekers voor een vast bedrag een dag- of maandpas kopen, waarmee de gehele krant inclusief de archieven zijn te raadplegen. Ook zullen er gespecialiseerde apps komen, bijvoorbeeld van een bepaalde columnist. Philippe Remarque, hoofdredacteur van de Volkskrant, noemde vandaag op Radio 1 twee belangrijke voorwaarden voor lezers om voor online content te betalen: het moet toegevoegde waarde hebben en de dienst moet zeer gebruiksvriendelijk zijn. Niet voor niets noemde Remarque in dit verband iTunes en Spotify. Remarque heeft goede hoop dat lezers dan wel zullen betalen voor online content. Hij verwijst hierbij naar Amerikaanse voorbeelden als de New York Times die met dit model tegenwoordig succesvol zijn.

Bron(nen):   De Volkskrant      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. JRR Uijlings

  Maar het idee van 1 krant als nieuwsbron is absurd. Ik wil best betalen, maar ik wil graag artikelen in meerdere kranten kunnen bekijken.

  • kletsmajoor

   Mee eens. Op zich kan dat wel met een betaalsysteem maar dan moet de prijs laag blijven of moet je per artikel kunnen betalen.

   (in antwoord op JRR Uijlings)
 2. C.O.Filippo

  Wat grappig dat de NYT wordt genoemd. Die paywall is zo lek als een mandje. Als je de cookies weggooit kan je lekker verder lezen. Vergelijkbaar met het indrukken van de shift toets om de beveiliging tegen kopiëren te omzeilen bij de sony CD’s van een aantal jaar terug.

 3. janneke123

  Wat mij betreft mag er vanaf vandaag geld worden gevraagd voor Nu.nl, Wel.nl en meer nieuws sites.
  Van GRATIS kan de kachel niet roken dus waarom niet een klein bedrag betalen.
  Ik heb er wel wat voor over.

  • kletsmajoor

   Ze verdienen wel geld aan de advertenties. Daarvan kan de schoorsteen prima roken mits de site genoeg bezoekers trekt en de kosten van de website niet te hoog zijn.

   (in antwoord op janneke123)
   • janneke123

    Klopt, maar we zijn met z’n alle wel heel erg gefocust op gratis en in dat licht zou het misschien goed zijn het een en ander op waarde te schatten.

    (in antwoord op kletsmajoor)

Reacties niet toegestaan