Humberto Tan weg bij BNR. Maar waarom?

Volgens BNR is Humberto Tan weggestuurd ('in goed overleg') omdat hij in een tv-commercial optreedt die niet verenigbaar is met zijn journalistieke werk. Tan presenteert het ochtendprogramma van BNR. ‘Het feit dat Humberto een hoofdrol zal vervullen in een nieuwe tv-campagne is mijns inziens niet te combineren met zijn journalistieke werk als nieuwsanchor van BNR’, aldus hoofdredacteur Sjors Fröhlich tegen Adformatie.  Tan heeft een wat ander verhaal: ‘Tweeënhalf jaar, elke dag zo vroeg je bed uit gaat je niet in de koude kleren zitten. Zeker als je buiten dit programma ook nog een druk werkschema hebt. Daar kwam bij dat ik tijd en ruimte nodig heb om aan de vrouweneditie van mijn boek 'Rondom Tan' te werken. Bovendien ben ik benaderd voor een tv-commercial. Een en ander is lastig te combineren."

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Heldoppantoffels

  Wat mij betreft geen groot verlies, ik vond hem niet heel goed bij BNR. Vaak een gebrek aan kennis met daardoor nogal wat vreemde versprekingen.

  Nu maar hopen dat er een goede voor terug komt!

 2. Marco Gorter

  Laten we hopen dat er iemand voor terugkomt die echt business news gaat doen en niet zoveel sportnieuws. Het begint de laatste jaren (op sommige momenten) net een sportzender met overig nieuws te worden.

  • erikerik

   helemaal waar. Luister maar naar de maandag ochtend. Ik wil die “bolle”terug!!!

   (in antwoord op Marco Gorter)
  • catchit64

   Die autofreak Bas van Werven heeft een vette radiostem die perfect tot zijn recht kwam bij BNR dus ik zeg.. Wij willen Bassie terug.

   (in antwoord op Marco Gorter)
 3. H vanH

  Ik vond Humberto een verademing op BNR een luisterde iedere ochtend met plezier.

  Humberto was altijd positief en politiek neutraal iets wat je van BNR in het algemeen niet kan zeggen.

  Luister maar een keer naar de zelfingenomen Kustaw Bessems en dan weet je direct hoe de vlag er bij BNR bijstaat.

  Humberto, jammer dat hij weg is, ik stem nu op radio 1 af om wat meer genuanceerd politiek nieuws te horen.

Reacties niet toegestaan